Κρίσιμη η κατάσταση στη Σερβία: 243 κρούσματα κοροναϊού σε ένα 24ωρο
Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 243 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ απεβίωσαν τέσσερεις ασθενείς ανεβάζοντας στους 274 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων
Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία παραμένει κρίσιμη. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 243 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ απεβίωσαν τέσσερεις ασθενείς ανεβάζοντας στους 274 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν συνολικά 14.288 άτομα. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 31 ασθενείς και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη. Σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως η κυβέρνηση για να εξετάσει μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου. Αποφασίστηκε να λαμβάνονται μέτρα που θα εφαρμόζονται μεμονωμένα και επιλεκτικά σε περιοχές όπου εκδηλώνεται αύξηση των νέων κρουσμάτων και θα περιλαμβάνουν απαγορεύσεις και περιορισμούς. Ειδικότερα για το Βελιγράδι – όπου εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα- από αύριο θα αρχίσει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ανεξαιρέτως. Τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των καφετεριών, των νυχτερινών κλαμπ και η απαγόρευση συναθροίσεων πέραν των 200 ατόμων.
Στην Σερβία τέσσερεις πόλεις τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην επαρχία του Σαντζάκ όπου το σύστημα υγείας δοκιμάζεται σοβαρά. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας τα νοσοκομεία της πόλης Νόβι Πάζαρ είναι γεμάτα ενώ περίπου 100 ασθενείς παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες κλίνες και οι ασθενείς νοσηλεύονται τους διαδρόμους.
Με απόφαση του υπουργείου Υγείας κλιμάκια ιατρών από την κεντρική Σερβία εστάλησαν στο Νόβι Πάζαρ για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 70% των νέων κρουσμάτων ανήκει στον νεανικό πληθυσμό ηλικίας από 18 έως 35 ετών. Από τον Οργανισμό υγείας φοιτητών αναφέρθηκε ότι τις τελευταίες πέντε μέρες 210 σπουδαστές βρέθηκαν θετικοί στο ιό ενώ στα φοιτητικά ιατρεία φτάνουν συνεχώς φοιτητές με λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ερντογάν: Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος εισαγγελέας που διόρισε υπουργό Δικαιοσύνης
- Ιωάννης Καποδίστριας: Ο δρόμος παντός τιμίου ανθρώπου
- Eurovision 2026: Τι ώρα θα προβληθεί απόψε ο Α’ Ημιτελικός – πώς ψηφίζει το κοινό
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκληρίζει συνειδητά την ελληνική κτηνοτροφία
- Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια του Final Four: Οι διαφορές μέσα σε 4 χρόνια (pic)
- Ορθολογικές και εφαρμόσιμες οι νέες ρυθμίσεις καθαρισμού οικοπέδων λέει η ΠΟΜΙΔΑ
- Εθνική Οδός: Μεθυσμένος οδηγός κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα επί 25 χιλιόμετρα και συγκρούστηκε με νταλίκα
- Με ιστορική εμφάνιση του Γουεμπανιάμα οι Σπερς διέλυσαν τους Λέικερς – Τα αποτελέσματα του NBA (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)































![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442