Επίθεση με βιτριόλι: Η «εμμονή» της δράστιδος με την 35χρονη Ιωάννα – Πώς η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση
Δράστις 35χρονη γυναίκα η οποία έχει προσαχθεί από το πρωί της Πέμπτης. Και δεύτερη προσαγωγή για την υπόθεση
Στην εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι (στις 20 Μαΐου) εναντίον της 34χρονης λογίστριας στην Καλλιθέα έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ, όπως αποκάλυψε από το βράδυ της Τετάρτης «Το Βήμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστις είναι 35χρονη γυναίκα από την Αθήνα, της οποίας τα ίχνη είχαν προσωρινά χαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οποία συνελήφθη τελικά το πρωί της Πέμπτης και έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών στην Κυψέλη.
Η αντιζηλία
Η εν λόγω γυναίκα δεν ανήκει στον αρχικό κύκλο των υπόπτων από το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης που είχε απασχολήσει στην πρώτη φάση των ερευνών τις διωκτικές αρχές. Φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με δικηγόρο ο οποίος είχε προσωπική επαφή με την άτυχη 34χρονη, κάτι που θεωρήθηκε από την ύποπτη ως «εμπόδιο» για να υπάρξει μόνιμος δεσμός μαζί του. Αστυνομικοί μιλούν για προγενέστερη «εμμονή» της εν λόγω γυναίκας σε βάρος της 34χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην επίθεση στο γραφείο ασφαλιστικής εταιρείας γιατί ήξερε -μέσα από ένα πλέγμα κοινών γνωριμιών- ότι εκεί εργαζόταν η 34χρονη, και δεν γνώριζε τη διεύθυνση της κατοικίας της.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έφτασαν στα ίχνη της βασικής υπόπτου από σειρά πληροφοριών κι ύστερα από τον διαδοχικό αποκλεισμό άλλων σεναρίων κι άλλων προσώπων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είχαν ισχυρά άλλοθι.
Επιπλέον, σημαντικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν –όπως ήδη έχουν παρουσιάσει το in.gr και tovima.gr – από την ανάλυση κλήσεων στα σημεία εμφάνισης της 34χρονης (Καλλιθέα, Συγγρού στο ύψος του Φίξ, Ακαδημίας, Παγκράτι), τη μαρτυρία οδηγού ταξί κλπ.
Τα λάθη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστις υπέπεσε σε λάθη σε σχέση με τις κλήσεις σε ταξί το διήμερο που είχε σχεδιάσει την επίθεση της, ενώ για ένα διάστημα υπήρχε σχετικός προβληματισμός στις αρχές, γιατί το κινητό τηλέφωνο άλλης γυναίκας που είχε θεωρηθεί ύποπτη εμφανιζόταν στις σαρώσεις κλήσεων στην Καλλιθέα και στο σημείο που έγινε η ρίψη του βιτριολιού. Ωστόσο, για αυτή τη γυναίκα δεν προέκυψε ότι είχε τελικώς οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.
Τέλος, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχει γίνει άλλη μία προσαγωγή σχετικά με την ίδια υπόθεση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για γυναίκα η οποία προμήθευσε το βιτριόλι στη δράστιδα.
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442