Δόθηκε το πράσινο φως για την εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην αγορά της Νότιας Κορέας
Το τελικό ΟΚ από την αρμόδια Αρχή Animal and Plant Quarantine Agency (APQA) της Νότιας Κορέας για την εισαγωγή του στη χώρα της Ασίας έλαβε το ελληνικό ακτινίδιο
Το τελικό ΟΚ από την αρμόδια Αρχή Animal and Plant Quarantine Agency (APQA) της Νότιας Κορέας για την εισαγωγή του στη χώρα της Ασίας έλαβε το ελληνικό ακτινίδιο.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Σεούλ προς το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, «κατά συνέπεια το ελληνικό ακτινίδιο δύναται πλέον να εξαχθεί στη Νότια Κορέα αρχής γενομένης από την 22α Απριλίου 2020».
«Το άνοιγμα της αγοράς της Νοτίου Κορέας αντιπροσωπεύει άλλο ένα σημαντικό βήμα για τον τομέα των εξαγωγών νωπών οπωροκηπευτικών της χώρας μας, που έχει στοχεύσει πολλές διαφορετικές αγορές κατά την τελευταία δεκαπενταετία» δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, Γιώργος Πολυχρονάκης, προσθέτοντας:
«Στα γραφεία μας έχουν αποσταλεί οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι αποστολές του προϊόντος, ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα κατά την είσοδό τους στη Νότιο Κορέα. Επιπρόσθετα, και κατάλογος με στοιχεία επικοινωνίας των σημαντικότερων κορεατικών εταιρειών εισαγωγής – χονδρεμπορίας ακτινιδίου».
Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση οδηγιών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο προς τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές ελεγκτικές Αρχές όσο και προς τους εξαγωγείς.
Ιστορικό
Το 2013 έγιναν οι πρώτες κινήσεις για την εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στη Νότια Κορέα, ενώ στις 29/3/2016 σε αυτές τις ενέργειες προστέθηκαν τα κεράσια και τα δαμάσκηνα.
Εν συνεχεία, από τις 17 έως τις 25 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εμπειρογνωμόνων της χώρας αυτής με σκοπό την αξιολόγηση του φυτοϋγειονομικού καθεστώτος των ελληνικών οπωρώνων ακτινιδίου και συσκευαστηρίων των ενδιαφερομένων ελλήνων εξαγωγέων.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας