Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα σελίδα από 18 Μαΐου - Πρεμιέρα για πολυκαταστήματα και malls

Νέα σελίδα από 18 Μαΐου – Πρεμιέρα για πολυκαταστήματα και malls

Η χώρα εισέρχεται στο τρίτο στάδιο της άρσης των μέτρων του κοροναϊού από τις 18 Μαϊου - Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και malls.

Ένας από τους κλάδους που ανοίγει νωρίτερα από το αναμενόμενο είναι τα εμπορικά κέντρα, τα malls, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά χωριά, στα οποία από Δευτέρα 18 Μαΐου οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους.

Επίσης, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από 18 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

47.19 / Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.

91.04 /Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.

93.19.13.03 /Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.

96.04.10.02 /Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση).

96.04.10.06 / Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες).

96.09.19.16 / Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κ.λπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).

Πέρα από τα πολυκαταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τις παραπάνω επιχειρήσεις, η 18η Μαΐου σηματοδοτεί και την επανέναρξη ή απελευθέρωση κάποιων άλλων δραστηριοτήτων:

Πώς θα ψωνίζουμε σε εμπορικά κέντρα, malls και πολυκαταστήματα

Το σχέδιο των μέτρων θα πατάει στους βασικούς άξονες των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται σήμερα απ’ τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν με σημαντικές όμως τροποποιήσεις.

Έτσι θα προβλέπεται ανώτατο όριο για την είσοδο πελατών αφενός στον χώρο του εμπορικού κέντρου και αφετέρου σε κάθε κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του.

Επίσης η λειτουργία καφέ, εστιατορίων και μπαρ θα απαγορεύεται με μοναδική εξαίρεση το take away και αυτό προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο της άσκοπης παραμονής εντός του εμπορικού κέντρου.

Για τα εμπορικά καταστήματα (malls), τα εκπτωτικά χωριά και τα εκπτωτικά καταστήματα (outlets) ισχύουν τα εξής:

· Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελάτων εντός του εμπορικού κέντρου σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 20 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου της εγκατάστασης

· Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες) εντός των εμπορικών καταστημάτων υπολογίζεται σύμφωνα με τον κανόνα που είναι σε ισχύ για τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

· Η ώρα έναρξης λειτουργίας τους ορίζεται στις 10 πμ.

· Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1.5 μέτρου μεταξύ ατόμων.

Συνιστάται η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες στον κοινόχρηστο χώρο, ενώ εντός των καταστημάτων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες.

Επίσης, συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων. Σε περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%. Αν υπάρχουν κυλιόμενες κλίμακες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος.

Για τις υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων και προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος:

· Ισχύει ο κανόνας πυκνότητας πληθυσμού όπως των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 πμ.

· Τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.

· Επιτρέπεται η παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού

· Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας και γαντιών μιας χρήσης για το προσωπικό.

Τέλος, για τα ζωολογικά πάρκα και τους βοτανικούς κήπους ισχύουν τα εξής:

· Ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων, ισχυρή σύσταση για χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας και δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024