Οριστικά τέλος και από την Εθνική Ελλάδας ο Ρικ Πιτίνο
Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλέον επίσημη. Και από τη στιγμή που δε θα υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν υπάρχει και Ρικ Πιτίνο για την Εθνική ομάδα.
Ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων από την Εθνική ομάδα, παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ως μια μεγάλη επιτυχία και μάλιστα… αμισθί, ενώ λίγες μέρες αργότερα επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Και προκάλεσε αντιδράσεις από πολύ κόσμο. Μέχρι και από τους διεθνείς του Ολυμπιακού, που έστειλαν επιστολή με την οποία άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξανά παίξουν στην Εθνική.
Τελικά… πολύ κακό για το τίποτα. Διότι ο Ρικ Πιτίνο έμεινε μονάχα λίγους μήνες στον Παναθηναϊκό και με την ευκαιρία του κορωνοϊού αποχώρησε και υπέγραψε στο πρώτο κολέγιο που τον ζήτησε. Και φαίνεται πως αποχαιρετά, πριν καλά – καλά κοουτσάρει έστω και σε ένα ματς και την Εθνική ομάδα.
Ο Πιτίνο είχε συμφωνήσει με τον Βασιλακόπουλο να αναλάβει την Εθνική από τον Μάιο (ο Βασιλακόπουλος μάλιστα είχε δηλώσει το… επικό «έρχεται μόνο για την Εθνική, δεν έχει χρόνο για τον Παναθηναϊκό») και να την οδηγήσει στο Προολυμπιακό Τουρνουά (23-28 Ιουνίου) και αν κατάφερνε να προκριθεί, θα ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον πάγκο της.
Ωστόσο, χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες (ανακοινώθηκε η αναβολή τους) δεν υπάρχει και Προολυμπιακό Τουρνουά. Άρα δεν υπάρχει πια Ρικ Πιτίνο ούτε για την Εθνική ομάδα.
Ο Αμερικανός θα αποτελέσει οριστικό παρελθόν για τοο ελληνικό μπάσκετ, αφού η ΕΟΚ δεν πρόκειται να του κάνει νέα προσέγγιση για το μέλλον. Κυρίως γιατί γνωρίζει ότι πλέον δεν πρόκειται ο Πιτίνο να έχει διάθεση (αν είχε και ποτέ) να αναλάβει, ενώ δε θα μπορεί κιόλας λόγω των υποχρεώσεων.
Πιτίνο… τέλος λοιπόν και μένει να δούμε αν η Εθνική θα συνεχίσει με τον Σκουρτόπουλο ή μέσα στους επόμενους μήνες θα πάει σε μια άλλη επιλογή.
Με πρωταγωνιστή τον Μάλεν που σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ρόμα νίκησε με σκορ 2-0 τη φορμαρισμένη Κάλιαρι και «έπιασε» τη Γιουβέντους στην τέταρτη θέση, στους 46 βαθμούς.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν 2026 από τον Κάρλος Αλακαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Ιταλία προκειμένου να απολαύσει λίγη από τη δράση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών κατά πολλούς, επέλεξε να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό […]
«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Μονακό θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν», υποσχέθηκε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Μονακό.