Στήριξη Τουσκ σε Ελλάδα για τις τουρκικές προκλήσεις
Την σθεναρή στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα εκφράζει μέσω του MEGA, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τούσκ και δηλώνει ότι η Άγκυρα αισθάνεται την πολιτική πίεση
Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ναυτικής άσκησης «Λόγχη» και ενώ σημαντικές δυνάμεις του ελληνικού στόλου βρίσκονται αναπτυγμένες σε όλο το Αιγαίο, η Αθήνα στέλνει νέο μήνυμα αποφασιστικότητας, πραγματοποιώντας άσκηση υποβρυχίων γύρω από την Κρήτη, δηλαδή σε περιοχές που περιλαμβάνονται στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.
Την σθεναρή στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα εκφράζει μέσω του MEGA, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τούσκ και δηλώνει ότι η Άγκυρα αισθάνεται την πολιτική πίεση.
«Όλα αυτά ανησυχούν τη Δύση, ανησυχούμε αλλά ταυτόχρονα, και αυτό είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα, ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από τη θέση μας για πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο σε σχέση με αυτές τις επιθετικές πράξεις και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας», δήλωσε αποκλειστικά στο MEGA.
Στο πλευρό της Ελλάδας στις πολλαπλές εντάσεις που δημιουργεί η Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολικά Μεσόγειο στέκεται η Γαλλία, όπως διαμηνύει με συνέντευξη της στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί που επισκέπτεται τη Δευτέρα τη χώρα μας.
Μηνύματα συμπαράστασης έρχονται και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να συνδράμει στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών διαμηνύει ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών, των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάθιου Πάλμερ, μιλώντας στα «ΝΕΑ».
- Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο αγροτικό
- Άννα Βίσση: Ενθουσιασμένη με τη μετακόμιση στο Αθηνών Αρένα -Τι δηλώνει για την ανακαίνιση
- Έργο προς δημοπράτηση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Αυλιδείας Αρτέμιδος
- Στην Κρήτη την Τετάρτη εθελοντές για τον εντοπισμό του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
- Alphabet: H μητρική της Google στο κλαμπ των 4 δισ. δολαρίων
- Σέρβος πολίστας τα… έβαλε με Έλληνα διαιτητή: «Υπάρχει θεός και βλέπει»
- Η Περιφέρεια Αττικής υπογράφει την αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων
- Κως: Στο εδώλιο 40χρονος για ασέλγεια στη 13χρονη κόρη της πρώην συντρόφου του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442