Στην Καλαμάτα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο Πρίγκιπας Αλβέρτος.
Ο πρίγκιπας του Μονακό προσγειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.
Για καταδύσεις στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου
Στη συνέχεια, έφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου επιβιβάστηκε στο ερευνητικό σκάφος “Pressure Drop”, ώστε να αναχωρήσει για το Φρέαρ των Οινουσσών.
Ο Αλβέρτος θα συμμετάσχει σε ερευνητικές καταδύσεις στο Φρέαρ των Οινουσσών.
Πρόκειται για το το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου με μέγιστο βάθος 5.269 μέτρα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Πύλου, νότια των μικρών νησιών που αποκαλούνται Μεσσηνιακές Οινούσσες.
Η τάφρος αυτή βρίσκεται στο σημείο που η Αφρικανική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η λιθόσφαιρα της Ανατολικής Μεσογείου, βυθίζεται κάτω από την Ευρασιατική λιθοσφαιρική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η πλάκα του Αιγαίου, δημιουργώντας το τόξο του Αιγαίου.
Δείτε βίντεο από την επιβίβαση του στο επιβλητικό σκάφος:
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.