Οι ανάγκες της ΑΕΚ είναι αρκετές. Μία από αυτές είναι και το κέντρο της άμυνας. Ο Λαμπρόπουλος έχει φύγει εδώ και καιρό, ο Τσόσιτς είναι μετέωρος και η ομάδα έχει τρεις στόπερ διαθέσιμους με συμβόλαιο, τους Τσιγκρίνσκι-Οικονόμου και τον άπειρο Σβάρνα. Σίγουρα θα πάρει έναν στόπερ και πολύ πιθανότατα να πάει και για δεύτερον, αν το κρίνει αναγκαίο ο Μιγκέλ Καρντόσο.
Ο Σεμπάστιαν Χολμέν ήταν μια ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην ΑΕΚ και αυτή δεν την… πέταξε. Τον βρήκε σε ετοιμότητα, από «γεμάτες» χρονιές, ελεύθερο με ένα καλό συμβόλαιο και με διάθεση να παίξει στα μέρη μας. Ολα πολύ σημαντικά. Όλα στο… πακέτο αυτών που ψάχνει η ΑΕΚ στην αγορά. Παίκτες με λογικό κόστος, μα να έχουν φιλοδοξίες να αναδειχθούν μέσα από το κλαμπ.
Για αυτό και η ΑΕΚ αυτή την ευκαιρία δεν την… άφησε. Εσπευσε να συμφωνήσει με την πλευρά του Σουηδού κεντρικού αμυντικού που έπαιζε στην Ντιναμό Μόσχας. Το deal αναφέρει συμφωνία μέχρι το 2022 με το συμβόλαιο να φτάνει τα 500.000 ευρώ για κάθε χρόνο.
Ο Μιγκέλ Καρντόσο γνωρίζει για την περίπτωση του Χολμέν. Και φαίνεται ότι έχει δώσει το τελικό «ΟΚ». Πάντως, ο Πορτογάλος προπονητής φαίνεται ότι πάρει αρκετές αρμοδιότητες πάνω του και έχει… λόγο σε αρκετά ζητήματα στην ΑΕΚ πια.
Βεβαίως, ο Πορτογάλος προπονητής θέλει και έχει ζητήσει λίγο χρόνο όπως είναι κατανοητό, ώστε να τσεκάρει και ο ίδιος τις περιπτώσεις υποψήφιων στόχων, ώστε να διαπιστώσει αν ταιριάζουν με τα «θέλω» του και σε σχέση με το δικό του πλάνο στην ΑΕΚ. Τέλος, όπως αποφασίστηκε στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» το… χτίσιμο της νέας ΑΕΚ θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου, αντί για τις 27 του ίδια μήνα που ήταν προγραμματισμένο.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ με 92-83, χάρη στην οποία μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κορυφή της Euroleague στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη τη Βαλένθια, όμως δύο 2/3 βολές του Ντε Λαρέα με 2,9'' για τη λήξη και στη συνέχεια ένα άστοχο τρίποντο του εξαιρετικού ως τότε Φουρνιέ οδήγησαν σε ήττα....