Το θρυλικό σερί συνεχίζεται… Τα κορίτσια του Ολυμπιακού παραμένουν στον… αφρό, καθώς νίκησαν 7-5 τη Βουλιαγμένη στον 5ο τελικό της Α1 πόλο γυναικών και κατέκτησαν το πρωτάθλημα για 6η διαδοχική σεζόν.
Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων και με την Ασημάκη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση πανηγύρισε ακόμα έναν τίτλο, ο οποίος ήταν ο 10ος στην ιστορία του στην πρώτη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση.
Κατάμεστο το Παπαστράτειο από οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι βοήθησαν στο έπακρο την ομάδα στα δύσκολα σημεία του παιχνιδιού. Το «παρών» στην αναμέτρηση έδωσε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αποδεικνύοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά πόσο κοντά βρίσκεται στην ομάδα.
Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, με τις δυο ομάδες να έχουν μπει αρκετά νευρικές τον αγωνιστικό χώρο. Σταματοπούλου και Τζόνσον στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν εξαιρετικές, μην αφήνοντας το σκορ να ανοίξει από την αρχή της αναμέτρησης. Ενδεικτικό αυτού ότι το σκορ στην πρώτη περίοδο τελείωσε ισόπαλο (1-1), με τις δυο ομάδες να έχουν πολλές χαμένες επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως ο Ολυμπιακός όμως ισοφάρισε με το πρώτο του γκολ στην παίκτρια παραπάνω με την Τσουκαλά, ενώ προσπέρασε με 3-2 με εκπληκτικό γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου με ωραίο δυνατό σουτ από την περιφέρεια. Ωστόσο, η Βουλιαγμένη κατάφερε να ισοφαρίσει πριν την λήξη του ημιχρόνου με την Βασιλική Διαμαντοπούλου με σουτ από την περιφέρεια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Οι δυο ομάδες ήταν νευρικές και δεν μπόρεσαν να βρουν γκολ για αρκετά λεπτά. Η Μπάκλινγκ με σουτ από την περιφέρεια έδωσε ξανά το προβάδισμα στις Ερυθρόλευκες, 4:35 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Βουλιαγμένη απάντησε αμέσως με την Ράνεϊ με ωραίο σουτ από την περιφέρεια, ενώ η Τσουκαλά με γκολ στην παίκτρια παραπάνω διαμόρφωσε το 5-4 για τον Ολυμπιακό που είχε τα ηνία της αναμέτρησης, με το πέρας της τρίτης περιόδου.
Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 6-4 με την Αλεξάνδρα Ασημάκη με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 6-5 με την Ράνεϊ αλλά κάπου εκεί φάνηκε ότι ξέμεινε από δυνάμεις.
Ο έφορος της ομάδας των νοτίων προαστίων δέχτηκε κόκκινη κάρτα το ίδιο και η Αλεξία Καμμένου, απόφαση που ξεσήκωσε τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Στην συνέχεια του παιχνιδιού η Ελευθερία Πλευρίτου σημείωσε το 7-5 και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του πέμπτου τελικού.
Η Μπαρτσελόνα σκοπεύει να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και ένας από τους παίκτες που την ενδιαφέρουν σοβαρά είναι ο Μάικ Τζέιμς.
Η Εθνική στίβου επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο του Τορούν και ο «ασημένιος» στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής έκανε δηλώσεις στο Ελ. Βενιζέλος - Οι επιδόσεις των αθλητών μας.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε σετ με 6-0 για πρώτη φορά μετά το 2022 – Ο εκνευρισμός και η σκληρή πραγματικότητα, με την οποία είναι αντιμέτωπος ο Ελληνας τενίστας.
Ο τεχνικός της Γιουβέντους Λουτσιάνο Σπαλέτι με φόντο την παραμονή του δημιουργεί λίστα που περιλαμβάνει τους ‘Αλισον Μπέκερ, Μπερνάρντο Σίλβα και Κόλο Μουανί