Μογκερίνι: Ανοιχτές οι πόρτες της ΕΕ για την ΠΓΔΜ
Η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες, επισημαίνοντας ότι οι «πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανοιχτές»
Την στήριξη της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ εξέφρασε η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.
Η Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου για το δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας και να επιλέξουν την προοπτική εκείνη που εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι οι «πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανοιχτές».
«Πρώτα απ’ όλα διότι γνωρίζουμε ότι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Συζήτησα σήμερα με τον Ζ. Ζάεφ στο Στρασβούργο για τη συνεργασία μας στο μέλλον όσον αφορά την ασφάλεια και τη σταθερότητά μας. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές, κρατάτε τα κλειδιά» πρόσθεσε.
Σημείωσε δε, ότι όλη η Ευρώπη χαιρέτισε την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και ΠΓΔΜ επέδειξαν πολιτική γενναιότητα για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής.
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά την επίσκεψή της, στα Σκόπια συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, και με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
Διαβάστε επίσης:
Μακεδονικό: Ο διεθνής παράγοντας κρίνει τη μάχη του δημοψηφίσματος
Μίτσελ από Σκόπια: Ιστορική ευκαιρία για τη «Μακεδονία» το δημοψήφισμα
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
- Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Αγίων Αναργύρων
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Καιρός: Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή φέρνει κρύο, βροχές και χιόνια – Έντονη αστάθεια μέχρι τις Γιορτές
- Νεκρός ο διάσημος βαρύτονος Τζούμπιλαντ Σάικς μετά από πολλαπλές μαχαιριές – Συνελήφθη ο γιος του για τη δολοφονία του
- Χανιά: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442