Σπιτικά scrub: Οι 5 καλύτερες συνταγές απολέπισης
Ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε το καλύτερο scrub, το έχετε στην κουζίνα σας
Φανταζόσασταν ποτέ ότι η κουζίνα σας είναι ένα δυνητικό εργαστήριο καλλυντικών προσαρμοσμένων απόλυτα στις ανάγκες σας; Ανοίξτε τα ντουλάπια, εντοπίστε τα πιο ταπεινά υλικά και φτιάξτε τις παρακάτω συνταγές απολεπιστικών που έχουν απροσδόκητα καλό αποτέλεσμα.
Ευαίσθητη επιδερµίδα: Βρόμη και χαμομήλι
Το χαμομήλι και η καλέντουλα έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και είναι τόσο απαλά, που ενδείκνυνται ακόμα και για την περιποίηση των βρεφών. Η βρόμη είναι υποαλλεργική και περιέχει αμινοξέα που βοηθούν στην ενυδάτωση και την άμυνα του δέρματος. Τέλος, το γιαούρτι, χάρη στο γαλακτικό οξύ και το α-υδροξύ, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ξεμπλοκάρει τους πόρους, χωρίς όμως να διαταράσσει το pH του δέρματος.
Τι χρειάζεστε:
- 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι
- 2 κουταλιές βρόμη
- 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας
- 2 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα
Προετοιμασία και εφαρμογή
Αν έχετε τάσεις ευαισθησίας, αποφύγετε το τρίψιμο, για να μην προκαλέσετε κάποιον ερεθισμό. Αυτό που σας προτείνουμε είναι να φτιάξετε αυτήν την ανακουφιστική μάσκα ανανέωσης, η οποία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο χωρίς τριβή: Αρχικά, βάλτε το χαμομήλι και τη βρόμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα και έπειτα ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε τη μάσκα για 5΄ στο πρόσωπό σας και αφού στεγνώσει, αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό και ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα. Θα παρασύρει μαζί της νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα και το πρόσωπό σας θα λάμπει από υγεία χωρίς ίχνος κοκκινίλας.
- Συνελήφθη 52χρονος που έκλεβε αποσκευές επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
- Από σύμμαχοι, εχθροί: Το χρονικό της ταραχώδους σχέσης ΗΠΑ-Ιράν από το 1953 μέχρι σήμερα
- Χουάντσο: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Όχι άλλο λούτρινο: O Παντς, το μωρό μακάκος που συγκίνησε το διαδίκτυο, έχει πλέον αληθινή αγκαλιά
- Μοναδικό ντοκουμέντο της εκτέλεσης των 200 της Καισαριανής η συλλογή Χόιερ – Η προπαγάνδα των Ναζί
- Αταμάν: «Θα είμαστε σίγουρα στο Final Four της Euroleague»
- Χανιά: Σχεδίαζαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις
- Το βήμα τίτλου της Άρσεναλ και η επίθεση του Χιούρτζελερ στους «κανονιέρηδες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)





















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442