Η Ατλέτικο έδειξε στη Ρεάλ ποιος είναι το αφεντικό στη Μαδρίτη
Σε ανεπανάληπτο θρίαμβο της Ατλέτικο εξελίχθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» συνέτριψαν 4-0 τη Ρεάλ στο «Βιθέντε Καλντερόν» και έβαλαν... φωτιά στη μάχη του τίτλου.
Στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης του ισπανικού πρωταθλήματος παραμένει η Βιγιαρεάλ, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Γρανάδα στο «Μαδριγάλ». Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαράλ, που πέτυχε τρία γκολ (τα δύο με πέναλτι), η Λεβάντε επιβλήθηκε 4-1 της Μάλαγα στη Βαλένθια και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση του ισπανικού πρωταθλήματος.
Σε ανεπανάληπτο θρίαμβο της Ατλέτικο εξελίχθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» συνέτριψαν 4-0 τη Ρεάλ στο «Βιθέντε Καλντερόν» και έβαλαν… φωτιά στη μάχη του τίτλου.
Εντυπωσιακή η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις σοβαρές αμυντικές ελλείψεις των πρωταθλητών Ευρώπης (Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο) και το ντεοφρμάρισμα των μεγάλων της αστέρων (Ρονάλντο, Μπέιλ ήταν… απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα) και μετέτρεψε το ντέρμπι σε… πάρτι.
Παρά την πρόωρη απώλεια του Κόκε, που αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 10ο λεπτό, η Ατλέτικο προηγήθηκε στο 13΄ με σουτ του Τιάγκο που «έπνιξε» ο Κασίγιας και πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της με ανάποδο ψαλίδι του Σαούλ (αντικατέστησε τον Κόκε), μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Σικέιρα. Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες, πριν ο Γκριζμάν στο 66΄ και ο Μάντζουκιτς στο 89΄ διαμορφώσουν το τελικό 4-0, με το οποίο οι πρωταθλητές Ισπανίας πλησίασαν την πρωτοπόρο Ρεάλ στους τέσσερις βαθμούς.
Παράλληλα η Μπαρτσελόνα μπορεί να φτάσει στον πόντο από την κορυφή, αν περάσιε αύριο νικηφόρα από το «Σαν Μαμές» κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η έκτη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων της Μαδρίτης, με την Ατλέτικο να μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.
Στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης του ισπανικού πρωταθλήματος παραμένει η Βιγιαρεάλ, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Γρανάδα στο «Μαδριγάλ». Ενα αυτογκόλ του Μάινθ στο 29΄ κι ένα γκολ του Μορένο στις καθυστερήσεις χάρισαν τη νίκη στο «κίτρινο υποβρύχιο», που έπιασε προσωρινά στην πέμπτη θέση τη Βαλένθια και πλησίασε στον ένα βαθμό την τέταρτη Σεβίλη (αμφότερες αγωνίζονται αύριο).
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαράλ, που πέτυχε τρία γκολ (τα δύο με πέναλτι), η Λεβάντε επιβλήθηκε 4-1 της Μάλαγα στη Βαλένθια και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Λουκάς Βύντρα έμεινε στον πάγκο των νικητών, ενώ ο Νίκος Καράμπελας ήταν εκτός αποστολής.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.