Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το «κάζο» του Ηρακλείου στο 90′

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το «κάζο» του Ηρακλείου στο 90′

Στο 90' με γκολ του Μήτρογλου κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη με 3-2 μέσα στο Ηράκλειο από τον πολύ καλύτερο Εργοτέλη, για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι, που άξιζαν ακόμη και τη νίκη, προηγήθηκαν δύο φορές, με τον δαιμόνιο Γιουσούφ στο 43' και τον Χαντί στο 55' και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν δις αρχικά με τον Μήτρογλου στο 45' και στη συνέχεια με πέναλτι του Ντομίνγκεζ στο 68'.

Στο 90′ με γκολ του Μήτρογλου κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη με 3-2 μέσα στο Ηράκλειο από τον πολύ καλύτερο Εργοτέλη, για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι, που άξιζαν ακόμη και τη νίκη, προηγήθηκαν δύο φορές, με τον δαιμόνιο Γιουσούφ στο 43′ και τον Χαντί στο 55′ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν δις αρχικά με τον Μήτρογλου στο 45′ και στη συνέχεια με πέναλτι του Ντομίνγκεζ στο 68′.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή ότι δεν θα αρκεστούν σε έναν παθητικό ρόλο κι ας στάθηκαν τυχεροί στο 10ο λεπτό, όταν το σουτ του Μήτρογλου πήγε στο δοκάρι. Ωστόσο, οι παίκτες του Δερμιτζάκη «πατούσαν» πιο καλά μέσα στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη των αντιπάλων τους βρέθηκαν τρεις φορές σε θέση βολής με τον ίδιο παίκτη.

Στο 29′ το σουτ του Γιουσούφ απέκρουσε με δυσκολία ο Ρομπέρτο, στο 36′ νέο σουτ έφυγε μόλις άουτ και στο 43′, ο άσος του Εργοτέλη ξέφυγε του Μαζουάκου και πλάσαρε εύστοχα τον Ισπανό τερματοφύλακα. Το ευτύχημα για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι ισοφάρισαν αμέσως. Στο 45′ ο Μαζουάκου γύρισε από αριστερά και ο Μήτρογλου από κοντά έκανε το 1-1.

Όμως στο 55′ ο Εργοτέλης πήρε εκ νέου το προβάδισμα με διαγώνιο σουτ του Χαντί και στο 66′ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 3-1 με τον Παυλίδη, ο οποίος νικήθηκε από τον Ρομπέρτο. Στην ακριβώς επόμενη φάση (67′), ο Γκαζαριάν βρέθηκε στο έδαφος από τάκλιν του Πίτσου, ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Ντομίνγκεζ.

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν διαρκώς επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και ήταν ο Ρομπέρτο αυτός που κατάφερε να κρατήσει το 2-2. Και στο 90′, σε μια φάση διαρκείας με απανωτά σουτ, ο Μήτρογλου βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, την έστειλε στα δίχτυα κι έτσι οι πρωταθλητές πέτυχαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιάφτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Χαντί, Πίτσος, Κοζορώνης – Μποτία

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μεγί (46′ Σαϊνατί), Γιοβάνοβιτς, Πίτσος, Κοζορώνης, Χαντί (78′ Μπογκντάνοφ), Γκεντσογλου, Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης (82′ Λεονάρντο), Παμλίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):
Ρομπέρτο, Σαλίνο (72′ Διαμαντάκος), Μαζουάκου, Αυλωνίτης (64′ Φορτούνης), Μποτία, Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (58′ Γκαζαριάν), Μήτρογλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο