Με έναν «Πύργο στην Ιταλία» ρίχνει αυλαία το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Σινεμά
Παρουσία της ηθοποιού και σκηνοθέτιδος Βαλέριας Μπρούνι Τεντέσκι (αδελφής της Κάρλα Μπρούνι) θα πέσει η αυλαία του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο για μία εβδομάδα παρουσίασε τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα δείγματα της γαλλόφωνης κινηματογραφίας. Την Τετάρτη το βράδυ απονέμονται τα βραβεία και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Ένας Πύργος στην Ιταλία της Μπρούνι Τεντέσκι.
Παρουσία της ηθοποιού και σκηνοθέτιδος Βαλέριας Μπρούνι Τεντέσκι (αδελφής της Κάρλα Μπρούνι) θα πέσει η αυλαία του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο για μία εβδομάδα παρουσίασε τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα δείγματα της γαλλόφωνης κινηματογραφίας.
Την Τετάρτη το βράδυ απονέμονται τα βραβεία και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Ένας Πύργος στην Ιταλία της Μπρούνι Τεντέσκι.
Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Δαναό και θα απονεμηθούν δύο βραβεία: το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο Κοινού.
Στόχος των βραβείων είναι η προώθηση των ταινιών όταν αυτές προβληθούν στις αίθουσες.
Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία της Μπρούνι Τεντέσκι, η οποία συμμετείχε και στο Φεστιβάλ Καννών το 2013.
Η ταινία κινείται σε αυτοβιογραφικά για τη δημιουργό μονοπάτια, καθώς παρακολουθεί μία πρώην ηθοποιό, τη Λουίζ, η οποία γνωρίζει και ερωτεύεται τον πολύ νεότερό της Ναθάν. Η μοίρα της εύπορης οικογένειας βιομηχάνων της Λουίζ από την Ιταλία είναι η κατάρρευση και η ίδια, ο άρρωστος αδελφός της και η μητέρα τους θα πρέπει να βρουν τρόπο να την αντιμετωπίσουν.
Μετά την απονομή των βραβείων και την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει και δεύτερη προβολή της ταινίας λήξης, στις 22:45 για το κοινό.
Από αύριο, Πέμπτη, το Φεστιβάλ ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στον κινηματογράφο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.