Ντεμπούτο με νίκη για τον Μίνιτς στον πάγκο του Αρη
Ο Άρης, στο ντεμπούτο του Μίλαν Μίνιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, επικράτησε άνετα 77-59 του ΚΑΟΔ στο Αλεξάνδρειο, για την 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο διαδοχικές ήττες.
Ο Άρης, στο ντεμπούτο του Μίλαν Μίνιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, επικράτησε άνετα 77-59 του ΚΑΟΔ στο Αλεξάνδρειο, για την 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο διαδοχικές ήττες.
Αυτή ήταν η έκτη φετινή νίκη των «κίτρινων» στο πρωτάθλημα, χάρις στην οποία έφτασαν στους 20 βαθμούς.
Πελεκάνος και Χαρίσης ξεχώρισαν για τους νικητές. Ο Τζόουνς ο μοναδικός που… διασώθηκε για τους φιλοξενούμενους με 19 πόντους.
Ο Άρης κατάφερε με εξαιρετική άμυνα, η οποία ανάγκασε σε 13 λάθη τον ΚΑΟΔ μέχρι το ημίχρονο, και καλά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (10/16) να καλύψει την αδυναμία του από τα 6.75 (1/16 τρίποντα) και να βάλει γρήγορα τις βάσεις για τη νίκη.
Οι Θεσσαλονικείς, μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, βασίστηκαν στον επιθετικό πλουραλισμό τους και, περιορίζοντας τους αντιπάλους σε μόλις 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο, έτρεξαν το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 21-8 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +9 (35-26).
Οι «κίτρινοι» δεν… κατέβασαν ταχύτητα στην τρίτη περίοδο, η άμυνα συνέχισε να αποδίδει τα μέγιστα, κρατώντας τον ΚΑΟΔ σε μόλις 7 πόντους μέχρι το 29΄ και με νέο επιμέρους σκορ 23-7 «καθάρισαν» τον αγώνα, ξεφεύγοντας με διαφορά ασφαλείας (+25, 58-33). Τυπικής διαδικασίας ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Άρη να φτάνει στο τελικό 77-59 με συντήρηση δυνάμεων.