«Ξεχασμένες» φωτογραφίες με την υπογραφή του Ντένις Χόπερ παρουσιάζονται στο Βερολίνο
Περισσότερες από 400 φωτογραφίες που τράβηξε με τον φακό του ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντένις Χόπερ ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πρώτος σταθμός της έκθεσης με τίτλο «Ντένις Χόπερ - Το Ξεχασμένο Άλμπουμ» είναι το Βερολίνο και το Μουσείο Martin-Gropius-Bau. Η έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται ασπρόμαυρα πορτρέτα των Άντι Γουόρχολ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και πολλών άλλων, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη και θα διαρκέσει ώς τις 17 Δεκεμβρίου.
Περισσότερες από 400 φωτογραφίες που τράβηξε με τον φακό του ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντένις Χόπερ ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πρώτος σταθμός της έκθεσης με τίτλο «Ντένις Χόπερ – Το Ξεχασμένο Άλμπουμ» είναι το Βερολίνο και το Μουσείο Martin-Gropius-Bau.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Πέμπτη και θα διαρκέσει ώς τις 17 Δεκεμβρίου.
Ανάμεσα στις «ξεχασμένες» φωτογραφίες, που βρέθηκαν στο σπίτι του Χόπερ λίγο μετά τον θάνατό του το 2010, βρίσκονται ασπρόμαυρα πορτρέτα των Άντι Γουόρχολ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζέιμς Μπράουν, Πίτερ Φόντα και πολλών άλλων.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την περίοδο 1961-1967, λίγο πριν ο Χόπερ σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Easy Rider».
Πρωτοπαρουσιάστηκαν σε έκθεση στο Τέξας το 1970, αλλά αργότερα φυλάχθηκαν σε κούτες και έκτοτε ξεχάστηκαν.
Σύμφωνα με το BBC, στη διοργάνωση της έκθεσης συνέβαλε η κόρη του ηθοποιού, η οποία δήλωσε πως η παρουσίαση των φωτογραφιών προσφέρει μια γλυκιά γεύση της νιότης του.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.