Χάλκινο μετάλλιο για την ελληνική δίκωπο, τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου αλλά και για τσιάβου Γιαζιτζίδου
Το πρώτο μετάλλιο στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης χάρισαν στην Ελλάδα τα δίδυμα αδέλφια, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας. Το πλήρωμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου τερμάτισε στην 3η θέση στον τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στην τελευταία «πρόβα», πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Ακολούθησε αυτό της τετράκωπου...
Το πρώτο μετάλλιο στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης χάρισαν στην Ελλάδα τα δίδυμα αδέλφια, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας. Το πλήρωμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου τερμάτισε στην 3η θέση στον τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στην τελευταία «πρόβα», πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Αν και άφησαν πίσω τους Άγγλους και τους Γερμανούς -σταθεροί ανταγωνιστές- είδαν τον Καναδά να κάνει την έκπληξη κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο πρώτο βάθρο ανέβηκε το μεγάλι φαβορί ενόψει του Λονδίνου, Νέα Ζηλανδία. Και η τετρτάκωπος
Ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο, το δεύτερο στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης χάρισε στην Ελλάδα η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών με τους Χρήστου-Τζιάλλα-Τσίλη-Παπαχρήστο.
Στον τελικό της τετρακώπου, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βρετανία και το ασημένιο η Αυστραλία. Νωρίτερα σήμερα, τρίτοι στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου τερμάτισαν τα δίδυμα αδέλφια, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας.
Εχασαν στο τέλος…
Με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών συμβιβάστηκαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης. Μετά από συγκλονιστική μάχη, πρώτο αναδείχτηκε το πλήρωμα της Κίνας και δεύτερο της Νέας Ζηλανδίας.
Οι τρεις βάρκες του βάθρου είχαν απόσταση μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, τόσο η Νέα Ζηλανδία από την Κίνα, όσο και οι Ελληνίδες Παγκόσμιες πρωταθλήτριες από τις Νεοζηλανδές.
Η ελληνική αποστολή επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα από τη Λουκέρνη με τρία χάλκινα μετάλλια, καθώς την 3η θέση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους κατέλαβαν νωρίτερα σήμερα οι Χρήστου-Τζιάλλας-Τσίλης-Παπαχρήστος στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου και τα δίδυμα αδέλφια, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου.
Τη δεύτερη θέση στον «μικρό τελικό» του διπλού σκιφ και 8η στη γενική κατάταξη κατέλαβαν οι Π. Μαγδανής-Λ. Κόνσολας. Τα τέσσερα αυτά πληρώματα θα εκπροσωπήσουν την ελληνική κωπηλασία στη λίμνη Ντόρνι του Ίτον, στους Ολυμ
Η Κρίσταλ Πάλας νίκησε 3-1 με ανατροπή την Τότεναμ και την άφησε έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Καταδίκασε την ομάδα του με πέναλτι και αποβολή ο Φαν ντε Βεν.
Η Βαλένθια ενώ προηγούνταν άνετα καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, βρέθηκε στα τελευταία λεπτά με την πλάτη στον τοίχο, όμως το καλάθι του Μπαντιό της χάρισε τη νίκη.