Ο συγγραφέας του Κοριτσιού με το Τατουάζ «δεν έγραψε τέταρτο μυθιστόρημα»
Η επί 32 ολόκληρα χρόνια σύντροφος του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον -δημιουργού της τριλογίας Millennium με ηρωίδα το κορίτσι με το τατουάζ- δήλωσε ότι οι φήμες σχετικά με την ύπαρξη ενός τέταρτου βιβλίου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η επί 32 ολόκληρα χρόνια σύντροφος του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον -δημιουργού της τριλογίας Millennium με ηρωίδα το κορίτσι με το τατουάζ- δήλωσε ότι οι φήμες σχετικά με την ύπαρξη ενός τέταρτου βιβλίου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η Ίβα Γκάμπριελσον δήλωσε ότι ο Στιγκ Λάρσον, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2004, πριν δει το έργο του στα ράφια των βιβλιοπωλείων, έχει γράψει ορισμένες σελίδες, αλλά αυτές δεν μπορούν να αποτελέσουν ένα μυθιστόρημα.
«Υπάρχει η αρχή ενός τέταρτου μυθιστορήματος» είπε.
«Εκτιμώ ότι υπάρχουν γύρω στις 200 σελίδες, αν συλλογιστώ αυτά που είδα τον Αύγουστο εκείνο που κάναμε τις τελευταίες μας διακοπές, και γνωρίζοντας τον φόρτο εργασίας που είχε τους τελευταίους δύο μήνες (της ζωής του)» δήλωσε στο Radio 4 του BBC η Ίβα Γκάμπριελσον.
Η τριλογία έχει πουλήσει περισσότερα από 27 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και οι φήμες για την ύπαρξη και τέταρτης ιστορίας προκάλεσε ενθουσιασμό στους θαυμαστές της.
«(Αυτά που έχουν γραφτεί) πιθανότατα δεν στέκουν μαζί. Ο Στιγκ ήταν αυθόρμητος συγγραφέας, θα έγραφε σκηνές και δεν θα τις συνέδεε μεταξύ τους, παρά πολύ αργότερα. Απλά του άρεσε η σκηνή. Αυτό δεν μπορείς να το αποκαλέσεις μυθιστόρημα» είπε.
Αν και ο Στιγκ Λάρσον ήταν επί 32 χρόνια σύντροφος με τηςν Ίβα Γκάμπριελσον, μετά τον θάνατό του εκείνη δεν δικαιούται τίποτα από την περιουσία του, σύμφωνα με τον νόμο της Σουηδίας, αφού δεν ήταν παντρεμένοι και δεν υπήρχε ούτε διαθήκη.
Εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει δικαστική διαμάχη της Γκάμπριελσον με τον πατέρα και τον αδελφό του Λάρσον, οι οποίοι κληρονόμησαν την περιουσία του Στιγκ Λάρσον.
Το 2009 της προσφέρθηκαν περίπου 2,3 εκατ. ευρώ και μια θέση στο συμβούλιο της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το έργο του Λάρσον, ωστόσο, η ίδια δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί την προσφορά.
Η ίδια ζητά τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων, λέγοντας ότι πολλά από αυτά που υπάρχουν στα βιβλία είναι ιδέες που ανέπτυξαν μαζί με τον σύντροφό της στα χρόνια της κοινής τους ζωής.
Ερωτώμενη για το πως θα αντιμετώπιζε ο συγγραφέας την ξαφνική του επιτυχία, δήλωσε: «Θα ξαφνιαζόταν πάρα πολύ».