Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Το νέο νούμερο… 1 από τα «σπλάχνα» του ψάχνει ο ΠΑΟΚ

Το νέο νούμερο… 1 από τα «σπλάχνα» του ψάχνει ο ΠΑΟΚ

Το 3ο καμπ τερματοφυλάκων παρουσίασαν οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ. Το καμπ θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Μεσημβρία από τις 21 ως τις 24 Ιουνίου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Κώστας Χαλκιάς και Ντάριο Κρέσιτς. «Και τώρα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω, πάλι τερματοφύλακας θα έπαιζα», είπε ο Έλληνας πορτιέρο.

Το 3ο καμπ τερματοφυλάκων παρουσίασαν οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ. Το καμπ θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Μεσημβρία από τις 21 ως τις 24 Ιουνίου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Κώστας Χαλκιάς και Ντάριο Κρτέσιτς.

Ακόμα, μίλησαν τόσο ο Δημήτρης Μουσιάρης με τον Στέφανο Αϊβαλιώτη, προπονητές τερματοφυλάκων στον Δικέφαλο, όσο και ο Γρηγόρης Καραβέλης, ομόλογός τους στην εθνική Ελπίδων.

«Για εμένα είναι μία πολύ καλή κίνηση γιατί δυστυχώς εμείς στην ηλικία μας δεν είχαμε κάποιον να μας διδάξει κάποια πράγματα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε δει κάποια ανάλογη κίνηση και κανένας δεν έχει ρίξει βάρος στη θέση του τερματοφύλακα. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι πολλοί Ελληνες δεν μπορούν να αναδείξουν το ταλέντο τους και να προωθηθούν στη μεγάλη ομάδα και τέτοιου είδους κινήσεις δίνουν την ευκαιρία να προβληθούν νεαροί τερματοφύλακες.

Θεωρώ ότι η θέση του τερματοφύλακα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες θέσεις και ευελπιστώ σε λίγα χρονιά να μπορούμε να παράγουμε ταλέντα. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα τον αθλητισμό αγωνιζόμουν στη θέση του τερματοφύλακα και τώρα να γυρνούσα το χρόνο πίσω πάλι τερματοφύλακας θα έπαιζα», είπε ο Κώστας Χαλκιάς.

Ενώ ο Ντάριο Κρέσιτς ανέφερε: «Οταν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ πριν δύο χρόνια ήταν η πρώτη μέρα του 1ου camp τερματοφυλάκων και είμαι πολύ χαρούμενος που ο Δικέφαλος συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια. Εύχομαι στο μέλλον να δούμε πολλούς τερματοφύλακες από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινούν τα παιδιά να δουλεύουν από μικρή ηλικία. Οι τερματοφύλακες πρέπει να αρχίζουν τη δουλειά από νωρίς, για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο Ντάριο Κρέσιτς.
Ο Δημήτρης Μουσιάρης τόνισε στην τοποθέτησή του: «Είναι ένα καμπ που φιλοξένησε πάνω από 100 παιδιά και παιδιά που αγωνίζονται σε άλλες ΠΑΕ της χώρας. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στη διοίκηση και τον πρόεδρο. Εχουν δώσει μεγάλη σημασία στο κομμάτι της προπόνησης του τερματοφύλακα».

Με τον Αϊβαλιώτη να συμπληρώνει: «Φέτος αλλάξαμε λίγο ρότα στη σκέψη μας. Θέλουμε στην προπόνηση να φέρουμε και κάποια ταλέντα που ίσως στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής. Αυτό το καμπ θέλουμε να είναι η αφετηρία να γίνει θεσμός».

Ενώ ο Γρηγόρης Καραβέλης, αναφερόμενος στο τεχνικό κομμάτι, επεσήμανε από την πλευρά του: «Για άλλη μία φορά συνεργάζομαι με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο ένας λόγος. Και ο άλλος λόγος που θα εργάζομαι μέχρι το τέλος του καμπ με τους τρεις προπονητές τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ.
Το θέμα μας έχει να κάνει με την αναπτυξιακή ηλικία του τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια κάνει μία έξυπνη κίνηση. Φτάνει και εξειδικεύει την προπόνηση των τερματοφυλάκων.
Μια προπόνηση για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να βασίζεται σε τρεις λόγους. Η τεχνική θα πρέπει να αποτελεί το 50-60%. Ακόμα και η προθέρμανση και η αποθεραπεία να γίνεται με μπάλα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η τεχνική θα πρέπει να προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα.
Κάθε άσκηση θα πρέπει να εναρμονίζεται με το επίπεδο και την ηλικία του κάθε τερματοφύλακα. Δε μπορεί ένας 13χρονοςνα κάνει την ίδια προπόνηση με έναν 18χρονο. Ενας τρίτος λόγος είναι η τεχνική να συνδυάζεται με την τακτική και την προετοιμασία».

Ίβιτς: «Δεν γυρίζω στη Σερβία»

Την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Βλάνταν Ιβιτς μιλώντας στα σερβικά ΜΜΕ, διαψεύδοντας παράλληλα τα σενάρια που τον θέλουν ένα βήμα πριν από την επιστροφή στην Παρτιζάν Βελιγραδίου.

«Πρώτη φορά ακούω για ενδιαφέρον της Παρτιζάν. Γνωρίζω μόνο πως υπήρχε ενδιαφέρον από το Βελιγράδι. Δεν έχω πρόθεση να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα για ακόμη ένα χρόνο και θα μείνω στη Θεσσαλονίκη. Για μετά δεν ξέρω», ανέφερε αρχικά ο 34χρονος Σέρβος και συνέχισε:

«Βασικά, δεν θέλω να γυρίσω στο σέρβικο πρωτάθλημα. Δεν έχω πρόθεση να επιστρέψω στην ομάδα, όσο και αν την αγαπάω. Για μένα, η σεζόν έχει τελειώσει, λόγω μιας ατυχίας που είχα. Ακολουθώ θεραπεία, αντί να αγωνίζομαι, ωστόσο βρίσκομαι σε διακοπές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο