Ο «Γαργαληστής» στη στέγη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Τον «Γαργαληστή», έναν ξεχωριστό Ληστή που το μόνο που κλέβει είναι το αθώο, αυθόρμητο, ξεκαρδιστικό παιδικό γέλιο, φιλοξενεί ώς τις 16 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του.
Τον «Γαργαληστή», έναν ξεχωριστό Ληστή που το μόνο που κλέβει είναι το αθώο, αυθόρμητο, ξεκαρδιστικό παιδικό γέλιο, φιλοξενεί ώς τις 16 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του.
Ένας Ληστής που κλέβει γέλιο από τα παιδιά που έχουνε πολύ για να το δώσει σ άλλα που δεν έχουνε καθόλου.
Ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών που πήρε πνοή χάρη στη φαντασία του μουσικού και παραμυθά Δημήτρη Μπασλάμ κι έκτοτε ταξιδεύει -με τη μορφή μιας πολυπρόσωπης και απαιτητικής μουσικοθεατρικής παράστασης σε σκηνοθεσία και αφήγηση του Αντώνη Καφετζόπουλου- για να χαρίσει αυθόρμητο γέλιο και αγνή συγκίνηση στους θεατές που τα έχουν ανάγκη.
Στο πλευρό του Γαργαληστή εμφανίζεται και μια «παρέα» τραγουδιστών (Αργύρης Μπακιρτζής, Δημήτρης Μπασλάμ που υπογράφει επίσης τους στίχους και τηνενορχήστρωση και Φώτης Σιώτας) και μουσικών η οποία θα ξεδιπλώσει μουσικά την απίθανη ιστορία του.
Τη χορογραφία υπογράφουν ο Δημήτρης Σωτηρίου, ο Camilo Bentancor Gallardo και ο Μανώλης Καρυωτάκης. Το παραμύθι του Γαργαληστή παρουσιάζεται εν μέρει εικονοποιημένο από κινούμενα σχέδια που υπογράφει η ομάδα Chickenworks. Τα σκηνικά και τα κοστούμια συνυπογράφουν η Ράνια Υφαντίδου και η Αλεξάνδρα Μπουσουλένκα, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και την ηχοληψία ο Τίτος Καργιωτάκης. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Θανάσης Θαλασσινός.
Ο «Γαργαληστής»θα δώσει διπλές παραστάσεις, στις 5 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ (με εξαίρεση την πρώτη και τελευταία μέρα όπου οι παραστάσεις θα είναι μόνο βραδινές), στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει. Οι τιμές είναι:16 ευρώ– 30 ευρώ– 43ευρώ – 60 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη). Φοιτητικά-παιδικά: Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.