Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νέα νομοθεσία για την ασφαλεία και τον έλεγχο των τροφίμων υιοθετεί η Κίνα

Νέα νομοθεσία για την ασφαλεία και τον έλεγχο των τροφίμων υιοθετεί η Κίνα

Νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων υιοθετεί η Κίνα σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στα απανωτά διατροφικά σκάνδαλα που έχουν πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, συστήνεται ενιαίος φορέας υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

30

Νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων υιοθετεί η Κίνα σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στα απανωτά διατροφικά σκάνδαλα που έχουν πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η νομοθεσία προετοιμαζόταν από τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από το μείζον σκάνδαλο με το επιμολυσμένο βρεφικό γάλα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι βρέφη και μολύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

«Ο νόμος αυτός προβλέπει τη θέσπιση ενός συστήματος ελέγχων και επιτήρησης, την εφαρμογή πανεθνικών κανόνων ασφάλειας τροφίμων, ένα σύστημα προειδοποίησης και αυστηρών κυρώσεων» προσθέτει το πρακτορείο.

Το «Νέα Κίνα» δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νομοθεσία. Ωστόσο, έχει ήδη γίνει γνωστό ότι θα θεσπισθεί μία μοναδική επιτροπή για την ασφάλεια των τροφίμων υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο