Εκστρατεία κατά των «πειρατών» του Διαδικτύου ξεκινά στη Βρετανία
Οι έξι μεγαλύτεροι πάροχοι διαδικτυακών συνδέσεων στη Βρετανία συμφώνησαν απρόθυμα με τη δισκογραφική και κινηματογραφική βιομηχανία να στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές στους χρήστες που κατεβάζουν παράνομα τραγούδια και ταινίες.
36
Οι έξι μεγαλύτεροι πάροχοι διαδικτυακών συνδέσεων στη Βρετανία συμφώνησαν απρόθυμα με τη δισκογραφική και κινηματογραφική βιομηχανία να στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές στους χρήστες που κατεβάζουν παράνομα τραγούδια και ταινίες.
Περίπου 6 εκατομμύρια Βρετανοί εκτιμάται ότι κατεβάζουν συστηματικά πειρατικά αρχεία, αναφέρει την Πέμπτη το Reuters.
Οι εταιρείες που προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (ISP) είχαν αρχικά αρνηθεί να αναμειχθούν με το σκεπτικό ότι είναι απλώς πάροχοι υπηρεσιών και δεν ευθύνονται για το υλικό που κατεβάζουν οι χρήστες.
Αναγκάστηκαν τελικά να υποχωρήσουν όταν η βρετανική κυβέρνηση τους προειδοποίησε ότι θα επέβαλε ειδική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της πειρατείας στο Διαδίκτυο.
Η συμφωνία «θα προστατεύσει τους καταναλωτές, τις δημιουργικές βιομηχανίες αλλά και τη χρήση της τεχνολοίας, σήμερα και στο μέλλον» δήλωσε ανακοινώνοντας το σχέδιο ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Τζον Χάτον.
Η βρετανική συμφωνία μεταξύ των παρόχων και της βιομηχανίας μουσικής και κινηματογράφου έρχεται μετά την ανακοίνωση αντίστοιχου σχεδίου στη Γαλλία. Συζητήσεις για το θέμα έχουν επίσης αρχίσει στην Αυστραλία, τη Δανία, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.
Η συμφωνία που αποδέχτηκαν οι έξι ISP -BT, Virgin, Orange, Tiscali, BSkyB και Carphone Warehouse- με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης προβλέπει ότι θα πρέπει να εργαστούν για μια «σημαντική μείωση» της παράνομης διακίνησης.
Οι εταιρείες θα στέλνουν επιστολές στους χρήστες που κατεβάζουν μεγάλόυς όγκους πειρατικών δεδομένων με τις οποίες θα τους ενημερώνουν ότι έχουν εντοπιστεί και παρακολουθούνται.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί για δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών. Αν δεν αποδειχθεί αποτελεσματικό, οι ISP και οι κάτοιχοι των πνευματικών δικαιωμάτων θα πρέπει να συνεργαστούν με τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Ofcom για τη σύνταξη ενός νέου κώδικα ορθής πρακτικής.
Δυνατότητες που θα μπορούσαν να εξεταστούν στο πλαίσιο αυτού του κώδικα είναι η παρεμπόδιση ή η καθυστέρηση του κατεβάσματος πειρατικού υλικού καθώς και ο αποκλεισμός των χρηστών που δεν συμμορφώνονται με τις προειδοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Ιράν: Ποια ήταν η 23χρονη φοιτήτρια Ρουμπίνα Αμινιάν που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής
- Πώς ξεπερνάμε τη μελαγχολία μετά τις γιορτές;
- Έπεσαν τσιμέντα από γέφυρα στη Νέα Ιωνία
- Σαρωτικοί έλεγχοι για Airbnb – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα
- Πώς πέθανε ο έρωτας των millennials για το ίντερνετ
- Συνταγή: Σπαγγέτι με σολομό και σπαράγγια
- Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-150x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





























































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442