Δημοτικός υπάλληλος κλείδωσε το δίκτυο υπολογιστών του Σαν Φρανσίσκο
Εργαζόμενος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Σαν Φρανσίσκο κλείδωσε το πανάκριβο δίκτυο υπολογιστών της πόλης και αρνείται να αποκαλύψει στην αστυνομία τον κωδικό πρόσβασης. Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τη συμπεριφορά του ή να επαναφέρει το σύστημα.
36
Εργαζόμενος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Σαν Φρανσίσκο κλείδωσε το πανάκριβο δίκτυο υπολογιστών της πόλης και αρνείται να αποκαλύψει στην αστυνομία τον κωδικό πρόσβασης. Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τη συμπεριφορά του ή να επαναφέρει το σύστημα.
Το δημοτικό δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο συνδέει διάφορα κτίρια του δήμου και κόστισε 3 εκατ. δολάρια, συνεχίζει μεν να λειτουργεί, κανείς όμως δεν μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις ή να επαναφέρει τη λειτουργία του αν κάτι πάει στραβά.
Όπως ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle, στους υπολογιστές του δικτύου βρίσκεται αποθηκευμένο το 60% των δεδομένων της πόλης, ανάμεσά τους τα αρχεία της αστυνομίας, η βάση δεδομένων του μισθολογίου και η υπηρεσιακή ηλεκτρονική αλληλογραφία.
Υπεύθυνος για το χάος είναι ο 43χρονος διαχειριστής δικτύων Τέρι Τσάιλντς, 43 ετών, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από την Κυριακή αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες για παραβίαση υπολογιστών. Στο παρελθόν είχε επίσης καταδικαστεί για κλοπή και διάρρηξη.
Όπως αναφέρει το InformationWeek.com, ο Τσάιλντς άρχισε να συμπεριφέρεται παράδοξα μετά την πρόσληψη μιας νέας υπεύθυνης ασφάλειας στις δημοτικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Όταν η υπεύθυνη ζήτησε να μάθει ποιος είχε πρόσβαση στο σύστημα, ο Τσάιλντς τσακώθηκε μαζί της και άρχισε να την φωτογραφίζει, αναγκάζοντάς την να κλειδωθεί φοβισμένη σε ένα γραφείο.
Η ανησυχία μεγάλωσε όταν οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν ότι ο Τσάιλντς είχε δώσει στον εαυτό του αποκλειστική πρόσβαση στο σύστημα και χρησιμοποιούσε πλάγιες μεθόδους για να διαβάζει τα e-mail των προϊσταμένων του.
Η δημοτική αρχή συνεργάζεται τώρα με την εταιρεία Cisco για να επιλύσει το πρόβλημα. Αν όμως ο Τσάιλντς δεν αποκαλύψει τον κωδικό, η πόλη θα πρέπει να αντικαταστήσει τους δρομολογητές και τους διακόπτες του δικτύου, μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα κόστιζε 250.000 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
- Η Τζένιφερ Λόρενς αποκαλύπτει τον «μοναδικό» ρόλο που ήθελε και τελικά πήρε η φίλη της, Έμα Στόουν
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur και ο παράγοντας ανταγωνισμός στο πιάτο μας – Φτηνό κρέας, πικρή επίγευση
- Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»
- Το ηλεκτρονικό εμπόριο έσπασε ρεκόρ στις ΗΠΑ – Τι ψώνισαν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





















































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442