H Κίνα επενδύει στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες
Η Κίνα ξεκινά μια «στρατηγικής σημασίας» επένδυση στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διατροφική ασφάλεια 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μπροστά στην απειλή της κλιματικής αλλαγής και της συρρίκνωσης των αρόσιμων εκτάσεων.
36
Η Κίνα ξεκινά μια «στρατηγικής σημασίας» επένδυση στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διατροφική ασφάλεια 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μπροστά στην απειλή της κλιματικής αλλαγής και της συρρίκνωσης των αρόσιμων εκτάσεων.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα σχέδια για την ανάπτυξη ποικιλιών υψηλής απόδοσης και ανθεκτικότητας ανακοινώθηκαν έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Ουέν Ζιαμπάο.
«Τα υπουργεία πρέπει να κατανοήσουν πλήρως τη σημασία και τον χαρακτήρα επείγοντος αυτού του σημαντικού προγράμματος, να το βελτιώσουν περαιτέρω και να μη χάσουν χρόνο στην εφαρμογή τους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία τα σχέδια χαρακτηρίζονται στρατηγικής σημασίας.
Η Κίνα είναι ήδη από τους μεγαλύτερους παραγωγούς γενετικά τροποποιημένου βαμβακιού και λαχανικών, όπως τομάτες και πιπεριές, ωστόσο δεν καλλιεργεί σε μεγάλη κλίμακα γενετικά τροποποιημένορύζι, καλαμπόκιή σόγια.
Ο πρωθυπουργός Ουέν τόνισε την περασμένη εβδομάδα στο επιτελείο του ότι η διατροφική ασφάλεια της χώρας θα εξελιχθεί σε μεγάλη πρόκληση τις επόμενες δεκαετίες λόγω της αστικοποίησης και της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με σχέδιο που ενέκρινε προ ημερών η κυβέρνηση, η παραγωγή σιτηρών πρέπει να έχει αυξηθεί πάνω από τους 500 εκατ. τόνους το χρόνο έως το 2010 και πάνω από τους 540 εκατ. τόνους έως το 2020.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)




































































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442