Με μεγάλη εμφάνιση Ντικούδη ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανελληνίου
Ο Παναθηναϊκός προσέφερε θέαμα κατά διαστήματα. Ο Πανελλήνιος αποδείχθηκε δυνατός αντίπαλος, όχι, όμως αρκετά δυνατός. Το τελικό 95-84 ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων στο ΟΑΚΑ, με τους Ντικούδη και Γκράντι να είναι τα πρώτα βιολιά.
Ο Παναθηναϊκός προσέφερε θέαμα κατά διαστήματα. Ο Πανελλήνιος αποδείχθηκε δυνατός αντίπαλος, όχι, όμως αρκετά δυνατός. Το τελικό 95-84 ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων στο ΟΑΚΑ, με τους Ντικούδη και Γκράντι να είναι τα πρώτα βιολιά.
Το άδειο ΟΑΚΑ …έβγαζε περισσότερο συνθήκες προπόνησης παρά αγώνα. Κάπως έτσι προέκυψε ένα ματς με χαλαρές άμυνες και διάθεση από τους παίκτες να τρέχουν.
Ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη έφεση αρχικά στα σπριντ, αλλά και στα τρίποντα (ξεκίνησε με 3 στα 3). Όμως ο Πανελλήνιος είχε πιο ορθολογική προσέγγιση (τουλάχιστον μετά το 7’) και κυρίως εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς. Στο 15’ το σκορ ήταν 29-28 και αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι είχαν 8 στα 8 δίποντα και 6 στις 6 βολές, με απώλειες μόνο στα τρίποντα (2 στα 6).
Από εκείνο το σημείο και μετά όλα άλλαξαν. Ο Διαμαντίδης ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο και ο Ντικούδης μπήκε στο παρκέ. Ο φόργουορντ των «πρασίνων» έμοιαζε από άλλο πλανήτη.
Σε πέντε λεπτά πέτυχε 16 πόντους (5 στα 5 δίποντα και 2 στα 2 τρίποντα), πήρε τρία ριμπάουντ, έκανε ένα μεγαλειώδες κάρφωμα και στην κόρνα του ημιχρόνου προσέθεσε στο εντυπωσιακό ενεργητικό του μια τάπα.
Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος που εξηγεί τη διαμόρφωση του 50-36 στα πρώτα 20 λεπτά. Η άλλη είναι ότι ο Πανελλήνιος κατάφερε να κάνει 14 λάθη σε αυτό το διάστημα. Τα περισσότερα στο τελευταίο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου.
Κάπως, έτσι χάλασε την καλή εικόνα που διατηρούσε στο μεγαλύτερο διάστημα. Ο Γκράντι έτσι κι αλλιώς είναι ένας παίκτης highlight. Ο τρόπος που κλέβει την μπάλα είναι βγαλμένος από ταινία του Καπόνε. Η εκτέλεσή του ήταν και πάλι σε υψηλά στάνταρντ (19 πόντους), αν και «έφαγε» μια ηχηρή τάπα από τον Διαμαντίδη σε λέι-απ που έμοιαζε εύκολο.
Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Γιασικεβίτσιους ανέλαβε δράση, αφού αφέθηκε ελεύθερος στις γωνίες να κάνει ότι θέλει.
Στις περισσότερες περιπτώσεις ήθελε τρίποντο και μπορούσε να το πετύχει. Ξεκίνησε με τρία και προσέθεσε στο ρεπερτόριό του ένα δίποντο και δυο εύστοχες βολές. Κάπως έτσι χτίστηκε μια διαφορά 23 πόντων στο 25’.
Όμως, στη συνέχεια και για 1,5 λεπτό οι «πράσινοι» κόλλησαν και ο Πανελλήνιος έκανε ένα σερί 12-0 και μείωσε την απόσταση. Ο Γκράντι αυτή τη φορά είχε βοήθεια από τους Καλαϊτζίδη, Σκλάβο και Αργυρόπουλο στο σκοράρισμα.
Όχι ότι την χρειαζόταν… Στο 29’ τρεις αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ένα εντυπωσιακό καλάθι που πέτυχε κι έφερε το σκορ στο 69-60. Προσθέστε κι ένα τρίποντο του Αργυρόπουλου αμέσως μετά και το σκορ μετά από τρεις περιόδους ήταν 69-63!
Ο Ομπράντοβιτς δοκίμαζε διάφορα σχήματα που δεν έβγαιναν. Ο Παναθηναϊκός έγινε προβλέψιμος επιθετικά και κατά συνέπεια ακίνδυνος. Ο Σπανούλης ήταν άστοχος και οι συμπαίκτες του στατικοί.
Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Σκλάβος μείωσε στους 4! Αυτή ήταν και η πιο κοντινή απόσταση μεταξύ των δυο ομάδων. Η οποία επαναλήφθηκε στην τελευταία προσπάθεια του Πανελληνίου με τρίποντα του Ράτζιτς.
Οι γηπεδούχοι απλώς, μάζεψαν τα πράγματα κυρίως με την τροφοδότηση του Ντικούδη, την ώρα που ο Γκόλεματς έκανε όλο το σαματά από την άλλη πλευρά στο μεσοδιάστημα. Το τελικό 95-84 διαμορφώθηκε με βολές και τρίποντα στο συνηθισμένο σκηνικό των τελευταίων δευτερολέπτων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας