«Τέλος» ο Τζάκσον από τον Ολυμπιακό, ο Γουντς στο ρόστερ για το πρωτάθλημα
Η έλλειψη προσαρ-μοστικότητας στις απαιτήσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη στοίχισαν στον Μαρκ Τζάκσον την παραμονή του στον Ολυμπιακό. Τη θέση του στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πάρει ο Κίντελ Γουντς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ζητήσουν από την ΚΕΔ την εξαίρεση των Βορεάδη-Ζαβλανού από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.
Η έλλειψη προσαρμοστικότητας στις απαιτήσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη στοίχισαν στον Μαρκ Τζάκσον την παραμονή του στον Ολυμπιακό. Μία ημέρα μετά το χαμένο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, ο Αμερικανός σέντερ αποτελεί παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους», καθώς απομένουν μόνο τα τυπικά για την ανακοίνωση της αποδέσμευσης του.
Η διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου κάλεσε τον Αμερικανό σέντερ νωρίτερα από την προπόνηση στο ΣΕΦ, όπου είχε συνομιλία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο «δράκος» τού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί του, απλά ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του. Μετά από την εξέλιξη, ο Τζάκσον αναχωρεί την Παρασκευή για την πατρίδα του.
Η εμμονή του Αμερικανού στην επίθεση και η αδιαφορία του στην άμυνα αποτέλεσαν δύο στοιχεία που επηρέασαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη, η φιλοσοφία του οποίου ήταν πάντα η ομάδα να λειτουργεί ως ομάδα και κανείς να μην «παλεύει» μόνο για την προσωπική διάκρισή του. Επίσης, ο Τζάκσον δεν κατάφερε να αποκτήσει το πολυπόθητο κοινοτικό διαβατήριο.
Η αποδέσμευση του 33χρονου, πάντως, ίσως να αποτελεί και μία προειδοποίηση του «δράκου» σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, προκειμένου να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να λειτουργούν για το καλό της ομάδας.
Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη αρχίσει τις συζητήσεις με τον μάνατζερ του παίκτη, προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη λύση της συνεργασίας τους. Παράλληλα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει η αντικατάσταση του Τζάκσον από τον Γουντς στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο τελευταίος να αγωνιστεί το Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ.
Στο μεταξύ, στον Ολυμπιακό «βράζουν» με τη διαιτησία του τελικού του κυπέλλου και πιο συγκεκριμένα με τους Βορεάδη, Ζαβλανό. Ο πρώτος, πάντως, είναι αυτός που συγκεντρώνει περισσότερο τα «βέλη» του Ολυμπιακού, κυρίως για τα όσα διαδραματίστηκαν με Γιαννάκη και Μπουρούση. Ο Βορεάδης, κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά από διαμαρτυρία του «δράκου», ύψωσε το δάχτυλο στο κεφάλι του σαν να του λέει… «να το θυμάσαι αυτό».
Επίσης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, σε συνομιλία που είχε με τον Μπουρούση, γύρισε στον Έλληνα διεθνή σέντερ και του ζήτησε να σταματήσει να διαμαρτύρεται, ενώ του είπε χαρακτηριστικά: «Πρόσεξε να μην έχουμε χειρότερα στη συνέχεια».
Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, θα ζητήσουν από την ΚΕΔ την εξαίρεση των Βορεάδη-Ζαβλανού από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.
Τη θέση του στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πάρει ο Κίντελ Γουντς, ο οποίος έως τώρα είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.