Τα παιδιά μου άξιζαν τη νίκη, τονίζει ο Γιαννάκης που όμως περιμένει βελτίωση
Δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αφού οδήγησε τον Ολυμπιακό στο «διπλό» επί της Μακάμπι, που τον κρατάει ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. «Τα παιδιά μου άξιζαν τη νίκη γιατί δούλεψαν σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες» τόνισε ο «Δράκος», ο οποίος, όμως, ζήτησε ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενοςο Παναγιώτης Γιαννάκης, αφούοδήγησε τον Ολυμπιακό στο «διπλό» επί της Μακάμπι, που τον κρατάει ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. «Τα παιδιά μουάξιζαν τη νίκη γιατί δούλεψαν σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες» τόνισε ο «Δράκος», ο οποίος, όμως, ζήτησε ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Αλλωστε, ο στόχος της πρόκρισης είναι ακόμη μακρινός και ο Ολυμπιακός θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει και στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις, αλλά και στο ΣΕΦ τη Ρεάλ:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τους παίκτες μου, γιατί σ ένα γήπεδο με ωραία ατμόσφαιρα, που έχει πολύ πίεση, είχαμε υπομονή και καθαρό μυαλό. Παρότι η Μακάμπι βρήκε ρυθμό και πήρε διαφορά πολλές φορές στο παιχνίδι, δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε να χαλάσουμε την επίθεση τους και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες της στην άμυνα. Ήταν μια μεγάλη νίκη που την άξιζαν τα παιδιά μου γιατί τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες προσπαθούν πολύ σκληρά και προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους κι αυτό ήταν το κλειδί που κερδίσαμε σήμερα» τόνισε ο Γιαννάκης και για τη συνέχεια της διοργάνωσης σχολίασε:
«Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε υπομονή γιατί μπορούμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι. Η Μακάμπι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες, με φιλάθλους που λατρεύουν το μπάσκετ και αισθάνομαι πολύ όμορφα κάθε φορά που είμαι σ’ αυτό το γήπεδο. Ελπίζω να βρεθούμε μαζί στην επόμενη φάση».
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πληροφορήθηκε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Ιερουσαλήμ είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας και θέλησε να το σχολιάσει:
«Θα ήθελα να εκφράσω στη συμπάθεια μου για τους ανθρώπους που χάνονται εξαιτίας των διαφορών που υπάρχουν σε πολιτικό επίπεδο. Θα ήθελα να τους καλέσω όλους στη γιορτή που κάνουμε κάθε φορά στο παρκέ».
Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού Λιν Γκριρ απέδειξε και μέσω των δηλώσεών του πόσο πολύ τον έχει επηρεάσει η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αλλωστε, τα λόγια του θυμίζουν κάτι από «Δράκο»:
«Όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα κι επιστρέψαμε βήμα, βήμα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν τους αφήσαμε να βάλουν τα σουτ που μας πλήγωναν σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι και κάναμε αυτό που μας λεει συνέχεια ο κόουτς. Δεν κοιτάζαμε το σκορ. Έχουμε ακόμα δύσκολο δρόμο. Πρώτα η Ζαλγκίρις και μετά βλέπουμε. Βήμα, βήμα».
Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη:
«Μεγάλο παιχνίδι. Θέλαμε τη νίκη και ψάχναμε καιρό για μια τόσο σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Το ξέραμε ότι μπορούμε και το δείξαμε. Είχαμε την πίεση και ξέραμε τις δυσκολίες, αλλά έπρεπε να μείνουμε ζωντανοί κι αυτό κάναμε. Δεν μπορεί να παίζεις στον Ολυμπιακό και να τρέμει το χέρι σου. Εγώ ήμουν καλά, το πίστευα κι απλά σούταρα. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα μεγάλη ομάδα, ακόμα και χωρίς τους τίτλους. Τώρα θέλουμε δυο νίκες και προχωράμε».
Από την πλευρά του ο Σβι Σερφ δεν μπορούσε να εξηγήσει την αγωνιστική …κάμψη της ομάδας του στην τελευταία περίοδο: Είχαμε ένα άθλιο τέταρτο δεκάλεπτο και στην επίθεση και στην άμυνα. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Δώσαμε πολλά τρίποντα στον Ολυμπιακό. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταρρέουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.