Στην Βαγδάτη η Αντζελίνα Τζολί για την προώθηση βοήθειας προς τους πρόσφυγες
Την Βαγδάτη επισκέπτεται η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί για να προωθήσει ως πρέσβειρα του ΟΗΕ την προσπάθεια βοήθειας των ιρακινών προσφύγων και όσων έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους εξαιτίας του πολέμου. Συναντήθηκε με τον αρμόδιο Ιρακινό υπουργό και τον στρατηγό Ντ.Πετρέους.
Την Βαγδάτη επισκέπτεται η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θέλοντας να προωθήσει την προσπάθεια βοήθειας των ιρακινών προσφύγων και όσων έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους εξαιτίας του πολέμου. Συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό του Ιράκ και τον στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους.
Σε δηλώσεις της στο CNN, η Αντζελίνα Τζολί είχε πει ότι δεν υπάρχει ένα «συγκροτημένο σχέδιο» για τη βοήθεια των δύο εκατομμυρίων Ιρακινών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου.
«Υπάρχει πολύ καλή θέληση και γίνονται πολλές συζητήσεις, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν επίσης πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη» δήλωσε.
Η ηθοποιός συναντήθηκε με τον Αμερικανό στρατιωτικό διοικητή στο Ιράκ, Ντέιβιντ Πετρέους, καθώς και τον ιρακινό υπουργό που είναι αρμόδιος για τους εκτοπισμένους.