Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Παρουσιάζεται ο Γιαννάκης, συνεργάτες του Τόμιτς και Μανουσέλης

Παρουσιάζεται ο Γιαννάκης, συνεργάτες του Τόμιτς και Μανουσέλης

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα παρουσιαστεί επισήμως την Τρίτη από την ΚΑΕ Ολυμπιακός σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 13:00. Το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο ΣΕΦ (19:15) κόντρα στον Αρη στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Συνεργάτες του «δράκου» Τόμιτς και Μανουσέλης. Ελληνιάδης: «Έχω τη συνείδησή μου καθαρή». Προπονήθηκε ο Μπλάκνεϊ.

66

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αφού έκανε την Κυριακή την πρώτη προπόνηση στο ΣΕΦ ως νέος τεχνικός του Ολυμπιακού θα παρουσιαστεί επισήμως την Τρίτη από την ΚΑΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 13:00. Το ντεμπούτο του Παναγιώτη Γιαννάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο ΣΕΦ (19:15) κόντρα στον Αρη –την ομάδα με την οποία έγραψε ιστορία ως παίκτης –στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συνεργάτες του «δράκου» Τόμιτς και Μανουσέλης

Μία από τις σημαίες της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού, ο Μίλαν Τόμιτς, επιστρέφει στο ΣΕΦ. Αυτή τη φορά, από το πόστο του βοηθού προπονητή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Τόμιτς, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε το δίπλωμα του προπονητή, είχε διατελέσει ακόμα και πρώτος προπονητής της ομάδας (από τον Απρίλιο μεχρι και τον Σεπτέμβριο του 2004) και σίγουρα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο Λιμάνι.

Ο 35άχρονος Σέρβος αναμένεται να δώσει το παρών και στην επίσημη παρουσίαση του Παναγιώτη Γιαννάκη, όμως δεν θα είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο, καθώς ο θέση δίπλα στον «Δράκο» θα πάρει και ο Μάνος Μανουσέλης.

Ο πρώην προπονητής του Περιστερίου, όπως και ο Τόμιτς, συμφώνησε με τον Γιαννάκη και μάλιστα παρακολούθησε από κοντά την προπόνηση της Δευτέραςστο ΣΕΦ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως οι νέες προσθήκες στο τεχνικό τιμ των «ερυθρολεύκων», δεν σημαίνει ταυτόχρονα και την αποχώρηση των Γιάννη Σφαιρόπουλου και Χρήστου Μαρμαρινού.

Ελληνιάδης: «Έχω τη συνείδησή μου καθαρή»

Η είδηση της λύσης της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Σταύρο Ελληνιάδη προκάλεσε έκπληξη στον μπασκετικό κόσμο, όπως και στον ίδιο τον πρώην μάνατζερ των ερυθρολεύκων, ο οποίος το Σάββατοπληροφορήθηκε ότι αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Λιμανιού.

Σε δήλωση, πάντως, που μοιράστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο επί 5,5 χρόνια μάνατζερ του Ολυμπιακού τονίζει πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στην καρδιά του και πως ποτέ δεν πρόκειται να δει τον κόσμο της ομάδας ως αντίπαλό του.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Ελληνιάδη:

«Είχα τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω την ομάδα της καρδιάς μου δυο φορές. Τόσο ως παίκτης όσο και ως παράγοντας. Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα παραμείνει στην καρδιά μου ως ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στη ζωή μου. Νιώθω ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση γιατί κλείνοντας την πόρτα πίσω μου, έχω τη συνείδηση μου καθαρή προσφέροντας ότι μπορούσα στην ομάδα μου.

» Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Κόκκαλη που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι μέλος του Ολυμπιακού και τους κυρίους Αγγελόπουλους για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου και όλους όσους συνεργάστηκα εντός κι εκτός παρκέ. Ακόμα κι αυτούς που ήρθα σε αντιπαράθεση. Δεν το έκανα για προσωπικό μου όφελος, αλλά για το καλό του Ολυμπιακού.

» Πάνω απ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του Ολυμπιακού για τη συμπαράστασή τους. Οι δρόμοι μας χώρισαν, αλλά εγώ απ οποιοδήποτε πόστο συνεχίσω επαγγελματικά την ενασχόλησή μου με τον μπάσκετ, δεν θα δω ποτέ τον κόσμο του Ολυμπιακού ως πραγματικό μου αντίπαλο».

Προπονήθηκε ο Μπλάκνεϊ

Στις προπονήσεις επέστρεψε ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ που δεν είναι πάντως σε θέση να δώσει το 100% και παραμένει αμφίβολος για τον αγώνα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Ιάκωβο Τσακαλίδη, ο οποίος έχει μείνει εκτός μάχης από το παιχνίδι με την ΑΕΛ στη Λάρισα λόγω πελματιαίας απονεύρωσης. Ο Τσακαλίδης ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα και σιγά, σιγά θα ανεβάζει ρυθμούς.

Για τις αντιπάλους του Ολυμπιακού στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος δήλωσε από τη Μαδρίτη όπου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση:

«Έχουμε έναν νέο προπονητή στην ομάδα που όλοι πιστεύουμε ότι μπορεί να μας οδηγήσει στην κορυφή, στη θέση που πρέπει να βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Όλες οι ομάδες είναι καλές, κι αυτό φάνηκε κι από τη κανονική διάρκεια που όλα τα παιχνίδια ήταν συναρπαστικά. Ακόμα πιο συναρπαστικά θα είναι αυτά που έρχονται. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από το να φτάσουμε στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης».

Ο Σταυρόπουλος επιστρέφειστην Αθήνα, ενώ στη Μαδρίτη θα παραμείνει ο διευθυντής μάρκετινγκ της ΚΑΕ, Νίκος Λεπενιώτης που θα παραβρεθεί στο συμπόσιο μάρκετινγκ που διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Μανώλης Παπαμακάριος δήλωσε για την κλήρωση:

«Από τη στιγμή που ήμασταν στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, θα αντιμετωπίζαμε ομάδες που στην πρώτη φάση τα είχαν πάει καλύτερα από μας. Ήμασταν προετοιμασμένοι ότι θα έχουμε μια κλήρωση σαν κι αυτή. Τη Ζαλγκίρις την έχουμε αντιμετωπίσει και ξέρουμε ποια είναι τα θετικά της και ποια τα αρνητικά της. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ ποιοτική ομάδα κι έχει ένα παραπάνω κίνητρο να προχωρήσει γιατί το φάιναλ φορ είναι στην έδρα της και η Μακάμπι είναι μια παραδοσιακή δύναμη που βρίσκεται σε άνοδο μετά την ανάληψη της ηγεσία από τον Σβι Σερφ και έχει πολλούς καλούς παίκτες. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούμε εμείς. Έχουμε 10 μέρες για να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι. Όσο το δυνατόν γρηγορότερα εντρυφήσουμε στη φιλοσοφία του νέου μας προπονητή τόσο καλύτερα. Με υπομονή και χωρίς πολλά λόγια θα φέρουμε εις πέρας την αποστολή. Ο στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά γιατί όχι να μη διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση στον όμιλο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο