Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με τον Τζουντ Λο και τη Νόρα Τζόουνς άνοιξε το 60ο Φεστιβάλ Καννών

Με τον Τζουντ Λο και τη Νόρα Τζόουνς άνοιξε το 60ο Φεστιβάλ Καννών

Τα 60ά του γενέθλια γιόρτασε την Τετάρτη το Φεστιβάλ των Καννών με την πρεμιέρα της ταινίας My Blueberry Nights του Γουόνγκ Καρ- Βάι. Πρώτοι «επισκέπτες» του κόκκινου χαλιού ο Τζουντ Λο και η Νόρα Τζόουνς, πρωταγωνιστές της ταινίας. hspace=0

91

Τα 60ά του γενέθλια γιόρτασε την Τετάρτη το Φεστιβάλ των Καννών με την πρεμιέρα της ταινίας My Blueberry Nights του Γουόνγκ Καρ- Βάι. Πρώτοι «επισκέπτες» του κόκκινου χαλιού ο Τζουντ Λο και η Νόρα Τζόουνς, πρωταγωνιστές της ταινίας.

hspace=0Δείτε το βίντεο…

Έντεκα μέρες -έως τις 27 Μαΐου- θα διαρκέσει το φεστιβάλ και θα γιορτάσει τη «διαμαντένια» του επέτειο με προβολές ταινιών, πάρτι και κλείσιμο συμφωνιών.

Το Φεστιβάλ άνοιξε η ταινία του Γουόνγκ Καρ- Βάι, συχνού επισκέπτη των Καννών. Είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία για τον σκηνοθέτη, καθώς και ο πρώτος ρόλος για την τραγουδίστρια Νόρα Τζόουνς.

«Και μόνο όταν ακούς τη φωνή της, χωρίς να βλέπεις το πρόσωπό της, μπορείς να έχεις ένα είδος ιστορίας» δήλωσε ο Καρ-Βάι. Στην ταινία η Τζόουνς παίζει μια Νεοϋορκέζα που ξεκινάει ένα ταξίδι για να διασχίσει την Αμερική όταν την αφήνει ο σύντροφός της.

Αισθητή την παρουσία τους στο φεστιβάλ θα κάνουν πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Τζορτζ Κλούνι, ο Αλ Πατσίνο, ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί, η Σάρον Στόουν, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Μάικλ Μουρ είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους που θα στολίσουν με τη λάμψη τους την Κρουαζέτ.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Βρετανός σκηνοθέτης της Βασιλισσας Στίβεν Φρίαρς. Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης η ηθοποιοί Μάγκι Τσέουνγκ από το Χονγκ Κονγκ και η Αυστραλέζα Τόνι Κολέτ, ενώ συμμετέχει και ο νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ.

Ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες προβολές του Φεστιβάλ είναι το Oceans 13, το Paranoid Park του Γκας Βαν Σαντ, με θέμα την κατά λάθος δολοφονία ενός άνδρα ασφαλείας από έναν έφηβο, την ταινία του Μάικλ Γουίντερμπότομ A Mighty Heart με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί.

Το Φεστιβάλ των Καννών ιδρύθηκε το 1939 ως απάντηση στο Φεστιβάλ Βενετίας. Συστηματικά το Φεστιβάλ άρχισε να διεξάγεται κατά τη δεκαετία του 1950.

Το Φεστιβάλ γιορτάζει την 60χρονη λαμπερή του ιστορία με μια φωτογραφική έκθεση στην παραλία. Ο Κάρι Γκραντ με μαύρη γραβάτα, η Νάταλι Γουντ και ο Γουόρεν Μπίτι περιτριγυρισμένους από τους παπαράτσι και η Κιμ Νόβακ μέσα στη λιμουζίνα της μια βροχερή μέρα αποτελούν μερικές από τις φωτογραφίες της έκθεσης.

Τρίλεπτες ταινίες 35 σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, όλοι βραβευμένοι στις Κάννες, με θέμα τις τωρινές τους σκέψεις, θα αποτελέσουν ένα φόρο τιμής στο σινεμά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο