Ας δώσουμε τέλος στη φτώχεια μαζί, λένε Ιακωβάκης και ActionAid
Mε βασικό σύνθημα «Ας δώσουμε τέλος στη φτώχεια μαζί» εγκαινιάστηκε η συνεργασία της ActionAid με τον Περικλή Ιακωβάκη, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωταθλητή. «Ο αθλητισμός, από τη γέννησή του σχεδόν, ήταν πάντοτε συνυφασμένος με τον πολιτισμό» αιτιολόγησε την απόφασή του.
89
Mε βασικό σύνθημα «Ας δώσουμε τέλος στη φτώχεια μαζί» εγκαινιάστηκε η συνεργασία της ActionAid με τον Περικλή Ιακωβάκη.
Η Actionaid είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανισότητας.
Πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στo έργο της ActionΑid, η οποία με τη βοήθεια χιλιάδων υποστηρικτών από όλο τον κόσμο υλοποιεί μακροπρόθεσμα προγράμματα ανάπτυξης για την καταπολέμηση των βαθύτερων αιτίων της φτώχειας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Έλληνας πρωταθλητής επεσήμανε:
«Ο αθλητισμός, από τη γέννησή του σχεδόν, ήταν πάντοτε συνυφασμένος με τον πολιτισμό. Μεγαλωμένος με τα ιδεώδη αυτά και ασχολούμενος με έναν χώρο με παγκόσμιο ανταγωνισμό, έχω γνωρίσει ανθρώπους που ζουν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες».
Και εξήγησε:
«Κάπως έτσι γεννήθηκε και ωρίμασε μέσα στο μυαλό μου η ιδέα να βοηθήσω με τον τρόπο μου μια οργάνωση σαν την ΑctionAid. Ας βοηθήσουμε λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, να ξεπεράσουν τα εμπόδια της φτώχειας και της ανέχειας».
Από την πλευρά της, η επίσημη εκπρόσωπος της ΑctionAid, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη δήλωσε:
«Το όραμα που μοιραζόμαστε με τον Περικλή, είναι ένας κόσμος όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να είναι υπερήφανος που κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια της ζωής».
Η κα Μητσοτάκη κατέληξε αναφέροντας:
«Οι άνθρωποι που στηρίζει η ΑctionAid παλεύουν καθημερινά για να διασφαλίσουν τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πάνω από όλα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
» Όταν όμως, ο άνθρωπος καταφέρνει να ξεπεράσει τα όρια του και να υπερπηδήσει τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά του, κερδίζει τελικά στον στίβο της ζωής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Τρυπανοσωμίαση: Νέα θεραπεία ανοίγει το δρόμο για εξάλειψη της ασθένειας της μύγας τσε-τσε
- Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: «Ανατρίχιαζα κάθε φορά με τον ύμνο – Το ΝΒΑ άλλαξε, έγινε περισσότερο μπίζνες» (vid)
- Θρίλερ με νεκρή γυναίκα μέσα σε ασανσέρ ξενοδοχείου στον Βόλο
- ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό του πολέμου
- Η Γιουνάιτεντ ξεκινά συζητήσεις με τον Μπρούνο – Ο ρόλος του Κάρικ στις διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο
- ΜΕΓΑ: Ηγετική παρουσία με ελληνική υπογραφή
- Στάρμερ: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από τα αμερικάνικα βομβαρδιστικά
- Τζάστιν Μπίμπερ, φαινόμενο ετών 32: Το YouTube, η ευχή της μάνας και η επόμενη μέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442