Πανελλήνιος-ΑΕΚ και Φίλιππος-Κιλκίς στους πρώτους ημιτελικούς της Α1 χάντμπολ
Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών, καθώς ανοίγει η αυλαία των πλέι-οφ. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου αρχίζουν τις προσπάθειές τους για την κατάκτηση του τίτλου και στα ημιτελικά ο Πανελλήνιος αναμετράται με την ΑΕΚ και ο Φίλιππος Βέροιας με τον ΓΑΣ Κιλκίς.
Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών, καθώς ανοίγει η αυλαία των πλέι-οφ. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου αρχίζουν τις προσπάθειές τους για την κατάκτηση του τίτλου και στα ημιτελικά ο Πανελλήνιος αναμετράται με την ΑΕΚ και ο Φίλιππος Βέροιας με τον ΓΑΣ Κιλκίς.
Στους τελικούς θα προκριθούν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν δύο νίκες. Οι δεύτεροι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη στις έδρες των πρώτων φιλοξενούμενων, ενώ αν χρειαστεί τρίτο ματς, θα γίνει στις 12 Μαΐου.
Ο Πανελλήνιος θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι και καλείται καταρχήν να ξεπεράσει εμπόδιο της ΑΕΚ, έχοντας ως αβαντάζ την πρώτη θέση που κατέκτησε στην κανονική περίοδο και του χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας. Οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν πληθώρα εσωτερικών προβλημάτων τη φετινή περίοδο, λόγω οικονομικών δυσκολίων, τώρα όμως οφείλουν να τα αφήσουν πίσω τους και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την πρόκριση στον τελικό.
Ο «σύλλογος των Ολυμπιονικών» εμφανίζεται ως θεωρητικό φαβορί, θα πρέπει όμως να ξεπεράσει ανώδυνα την απώλεια του Κυπέλλου την περασμένη εβδομάδα. Στην κανονική περίοδο, ο Πανελλήνιος κέρδισε και τις δύο αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων (29-19 στην Κυψέλη και 30-28 στην Ηλιούπολη), γεγονός που του δίνει ένα ακόμη σημείο υπεροχής έναντι της «Ένωσης».
Στο άλλο ζευγάρι, ο Φίλιππος Βέροιας -δεύτερος στην κανονική περίοδο- έχει το πλεονέκτημα έδρας ένατι του (τρίτου) ΓΑΣ Κιλκίς και θα φιλοξενήσει στο Φιλίππειο τον αυριανό πρώτο αγώνα της σειράς. Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, την περασμένη Κυριακή στο Μετς, οι «ερυθρόλευκοι» του Νίκου Μάντζου μπαίνουν στα πλέι-οφ αποφασισμένοι να κατακτήσουν το νταμπλ και να το κάνουν «δώρο» στον προπονητή τους, που μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αποχωρεί για να αναλάβει τα ηνία της Εθνικής.
Από την άλλη, το Κιλκίς είναι μονίμως στην ελίτ τα τελευταία χρόνια και φέτος θα επιδιώξει την υπέρβαση με την πρόκριση στον τελικό. Τα προγωνστικά πάντως είναι εναντίον του, αφού ο Φίλιππος θεωρείται πληρέστερη ομάδα. Στην κανονική περίοδο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στις έδρες τους (34-30 ο Φίλιππος και 33-32 το Κιλκίς), ενώ στα προημιτελικά του Κυπέλλου οι Βεροιώτες επιβλήθηκαν 29-20 του ΓΑΣ στο Φιλίππειο και πήραν το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας