Δεύτερο δικαστήριο αθωώνει τον Νταν Μπράουν από τις κατηγορίες της λογοκλοπής
Οι ιστορικοί Μάικλ Μπέιτζεντ και Ρίτσαρντ Λι έχασαν τον τελευταίο γύρο στην επική δικαστική διαμάχη που έχουν ανοίξει με τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Κώδικας Ντα Βίντσι», Νταν Μπράουν, τον οποίο κατηγορούν για λογοκλοπή.
38
Οι ιστορικοί Μάικλ Μπέιτζεντ και Ρίτσαρντ Λι έχασαν τον τελευταίο γύρο στην επική δικαστική διαμάχη που έχουν ανοίξει με τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Κώδικας Ντα Βίντσι», Νταν Μπράουν, τον οποίο κατηγορούν για λογοκλοπή.
Συγκεκριμένα, κατηγορούν τον Μπράουν ότι αντέγραψε τη δομή του δικού τους βιβλίου «Το Ιερό Αίμα και το Ιερό Δισκοπότηρο», που εκδόθηκε το 1982 και είδε τις πωλήσεις του να εκτινάσσονται με την επιτυχία του «Κώδικα Ντα Βίντσι». Επίσης, οι δύο ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο Νταν Μπράουν αντέγραψε πολλά από τα 15 βασικά σημεία του βιβλίου τους.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, τρεις Βρετανοί ανώτατοι δικαστές απέρριψαν την Τετάρτη τους ισχυρισμούς τους, αφού δεν έκαναν δεκτή την έφεσή τους κατά προγενέστερης απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η τελευταία απόφαση αφήνει τους δύο ιστορικούς αντιμέτωπους με δικαστικά έξοδα ύψους 2 εκατ. λιρών.
Οι Μπέτζεντ και Λι κινήθηκαν εναντίον του εκδοτικού οίκου Random που εξέδωσε τον «Κώδικα Ντα Βίντσι», αλλά και το δικό τους βιβλίο του το 1982.
Και τα δύο βιβλία, ο «Κώδικας Ντα Βίντσι» και «Το Ιερό Αίμα και το Ιερό Δισκοπότηρο», υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή είχαν ένα παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε στη Γαλλία μετά τη σταύρωση. Επίσης, αναφέρουν ότι υπάρχουν απόγονοι του Ιησού μέχρι σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τρεις μνηστήρες για τον Ολίσε, η κλειστή πόρτα της Μπάγερν και το κλειδί των 200 εκατ. ευρώ
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
- Διακοπές στην Τήνο: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο νησί
- Από τον απομονωτιστή Βανς στο «γεράκι» Ρούμπιο – Ο πόλεμος στο Ιράν φουντώνει τη μάχη διαδοχής του Τραμπ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442