Ύποπτη κατάθεση από το Μουσείο Γκετί σε λογαριασμό της οικογένειας Παπαδημητρίου
Μία ύποπτη κατάθεση εννέα εκατ. δολαρίων από το Μουσείο Γκετί σε λογαριασμό που φέρεται να διατηρούσαν στη Citibank Γενεύης μέλη της εφοπλιστικής οικογενείας Παπαδημητρίου αποτελεί το νέο στοιχείο στο φάκελο για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Σχοινούσα, σύμφωνα με το Βήμα.
71
Μία ύποπτη κατάθεση -το 1998- εννέα εκατ. δολαρίων από τους υπευθύνους του Μουσείου Γκετί σε λογαριασμό που φέρεται να διατηρούσαν στην τράπεζα Citibank της Γενεύης μέλη της εφοπλιστικής οικογενείας Παπαδημητρίου αποτελεί το νέο αποκαλυπτικό στοιχείο που περιέχει ο φάκελος που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής για τη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Σχοινούσα.
Η εφημερίδα Το Βήμα γράφει την Τετάρτη ότι η δικογραφία περιλαμβάνει περίπου 30 καταθέσεις εμπλεκομένων στην υπόθεση, αστυνομικ, αλλά και στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού.
Επίσης, στον ίδιο φάκελο περιέχονται στοιχεία για έξι Έλληνες παραλήπτες μεγάλων ποσών από τις συναλλαγές που είχε το κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων μέσω της off shore εταιρείας Xoiland. Μάλιστα, στην έρευνα για το κύκλωμα της Σχοινούσας αναμένεται πλέον να συμμετάσχει και η αρμόδια Επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος.
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον εύρημα θεωρούνται τα παραστατικά μιας αγοραπωλησίας αρχαίου αντικειμένου που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για ένα άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, που προέρχεται από λαθρανασκαφή στην περιοχή Μοργαντίνα της Σικελίας και το οποίο κατέληξε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στην κατοχή των Σάιμς-Μιχαηλίδη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, το άγαλμα αυτό επωλήθη το 1995 στο Μουσείο Γκετί αντί 18 εκατ. δολαρίων. Το Μουσείο Γκετί κατέβαλε την πρώτη δόση των εννέα εκατ. δολαρίων στους Σάιμς – Μιχαηλίδη αμέσως μετά την αγορά του αρχαίου αντικειμένου, ενώ η δεύτερη δόση φαίνεται να καταβλήθηκε το 1998, με την πληρωμή των εννέα εκατ. δολαρίων σε λογαριασμό της κ. Παπαδημητρίου στην τράπεζα της Γενεύης.
Επιπλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν ότι μέσω της off shore εταιρείας Xoiland, που χρησιμοποιούσε το δίδυμο Σάιμς – Μιχαηλίδη, καταβλήθηκαν σημαντικά ποσά σε έξι Έλληνες ιδιώτες, ένας εκ των οποίων, που εμφανίζεται να έχει λάβει ποσά της τάξεως των 600.000-700.000 ευρώ, είναι ο επιστάτης της βίλας στη Σχοινούσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442