Δευτέρα 02 Μαρτίου 2026
weather-icon 21o
«Βραβείο Μπέργκμαν» θεσπίζει ο σκηνοθέτης για να βοηθήσει νέους συναδέλφους του

«Βραβείο Μπέργκμαν» θεσπίζει ο σκηνοθέτης για να βοηθήσει νέους συναδέλφους του

Βραβείο που θα φέρει το όνομά του θεσπίζει ο Σουηδός σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει νέους σκηνοθέτες. Το πρώτο τέτοιο βραβείο θα δοθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ, από 26 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου.

30

Βραβείο που θα φέρει το όνομά του αποφάσισε να θεσπίσει ο Σουηδός σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει νέους σκηνοθέτες. Το πρώτο τέτοιο βραβείο θα δοθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ, από 26 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου.

«Το βραβείο είναι ένα κίνητρο για τους νέους σκηνοθέτες να ασχοληθούν με πολύ σημαντικά θέματα, σε μία εποχή όπου η βιομηχανία του κινηματογράφου παίρνει όλο και περισσότερο τη μορφή ενός σφαγείου, και ασχολείται με υποθέσεις μοιχείας» αναφέρει σε ανακοινωσή του ο Μπέργκμαν.

Οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ δήλωσαν ότι ο νικητής του βραβείου θα έχει δικαίωμα παραμονής στο «Φάρο» του Μπέργκμαν, ένα μικροσκοπικό νησί μόλις έξω από το βόρειο άκρο της Νήσου Γκότλαντ στη Βαλτική, όπου ο Μπέργκμαν έχει αποσυρθεί.

Ο 88χρονος Μπέργκμαν, γύρισε στο συγκεκριμένο νησί έξι ταινίες.

Στο Φάρο βρέθηκε ο σκηνοθέτης, Ανγκ Λι, για να παρουσιάσει την ταινία του, The Ice Storm, και να μιλήσει για την αγαπημένη του ταινία του Μπέργκμαν, οι Αγριες Φράουλες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Μαρτίου 2026
Απόρρητο