Επίσκεψη Καραμανλή στο υπό ανέγερση νέο Μουσείο Ακροπόλεως
Επίσκεψη στο υπό ανέγερση νέο Μουσείο Ακροπόλεως πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Τα έργα έχουν μπει στην τελική ευθεία, τόνισε μετά την επιθεώρηση των εργασιών.
Επίσκεψη στο υπό ανέγερση νέο Μουσείο Ακροπόλεως πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε τόσο στο παλαιό όσο και στο νέο μουσείο και παρακολούθησε την τοποθέτηση των εκμαγείων των Καρυάτιδων.
Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση του μουσείου η Ελλάδα αποκτά ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
«Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να γίνει επιτέλους πράξη ένα όραμα που ενώνει όλους τους Έλληνες και όλους τους φίλους της Ελλάδας στον κόσμο» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα έργα για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχουν μπει στην τελευταία ευθεία και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2007 η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί.
Πρόκειται, τόνισε ο κ. Καραμανλής, για το πιο σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο του κόσμου, που είναι ικανό και άξιο να δεχτεί τα εκθέματα του Ιερού Βράχου.
Σύντομα, κατέληξε ο πρωθυπουργός, οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα εκθέματα του θησαυρού που έχει φέρει στο φως η ανασκαφή του ευρύτερου χώρου της Ακρόπολης.
Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακροπόλεως Δημήτρης Παντερμαλής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».