Δανεισμό αρχαιοτήτων ως «αντάλλαγμα» για την επιστροφή των Μαρμάρων μελετά το ΥΠΠΟ
Θετικά διακείμενος στο ενδεχόμενο δανεισμού αρχαιοτήτων και περιοδικών εκθέσεων σε μεγάλα μουσεία του εξωτερικού εμφανίζεται ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, προκειμένου να προχωρήσει το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Θετικά διακείμενος στο ενδεχόμενο δανεισμού αρχαιοτήτων και περιοδικών εκθέσεων σε μεγάλα μουσεία του εξωτερικού εμφανίζεται ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, προκειμένου να προχωρήσει το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βουλγαράκης στην αυστριακή τηλεόραση, αναφέρθηκε στην επιστροφή των Γλυπτών, τονίζοντας ότι η προσφορά δειγμάτων του πολιτιστικού παρελθόντος της χώρας μας θα είναι ο καλύτερος πρέσβης στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Βουλγαράκη, μόλις πριν από λίγες ημέρες -στις 25 Μαρτίου- η Διεθνής Ομοσπονδία για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα εισηγήθηκε και διακήρυξε τη βούληση 12 χωρών (Αυστραλία, Βέλγιο, Βρετανία, Κύπρος, Γερμανία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, Σερβία-Μαυροβούνιο, Ισπανία, Σουηδία και ΗΠΑ) για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας