Συνεργασία Βουλγαράκη με τον πρωθυπουργό – Στην Πάτρα την Πέμπτη για τους «ψιθύρους»
Οι προτεραιότητες του ΥΠΠΟ την επόμενη διετία βρέθηκαν στο επίκεντρο συνεργασίας που είχαν ο Γ.Βουλγαράκης με τον πρωθυπουργό. Την Πέμπτη μεταβαίνει στην Πάτρα για να διαλύσει τους «ψιθύρους» που άκουσε για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και δεν του άρεσαν.
28
Δίωρη συνεργασία είχε την Τετάρτη ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Βουλγαράκης σε δηλώσεις του ανέφερε πως είχε αναλυτική συζήτηση με τον πρωθυπουργό για θέματα του υπουργείου, «το οποίο, ουσιαστικά, μου παρέδωσε, αφού αυτός είχε την ευθύνη ως υπουργός Πολιτισμού».
Πρόσθεσε ότι «κάναμε μια οριοθέτηση της ατζέντας, με βάση την επόμενη διετία και με το ποιες προτεραιότητες πρέπει να μπουν και συζητήσαμε επί μακρόν όλα τα θέματα του υπουργείου, ζητήματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα και θέματα που πρέπει να επιταχυνθούν».
Στην Πάτρα για τους «ψιθύρους»
Λίγο αργότερα, σε μια συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Πάτρα, σε μια προσπάθεια να διαλύσει τους «ψιθύρους», τους οποίους «ως πολίτης» άκουσε για το εγχείρημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και δεν του άρεσαν.
Παράλληλα, σκοπεύει να ανακοινώσει ονόματα καλλιτεχνών που θα εμφανισθούν στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση και να αναδειχθεί ο θεσμός, όσο είναι πια δυνατόν.
Αν και εμφανίζεται ανέτοιμος να κάνει εξαγγελίες για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού που εκκρεμούν, καθώς όπως είπε ακόμη ενημερώνεται, άφησε να φανεί ένα στίγμα: είπε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι κρίσεις προσωπικού στο υπουργείο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το θέμα υπερήμερο, θα επανεξετάσει τον Οργανισμό του ΥΠΠΟ στην κατεύθυνση να προχωρήσει με αφετηρία τον παλαιότερο Οργανισμό, γεγονός που σημαίνει ότι εγκαταλείπονται τα σχέδια Τατούλη, καθώς και ότι θα προχωρήσει ο αρχαιολογικός νόμος.
«Ενας από τους στόχους της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ είναι ο πολιτισμός να έρθει κοντά στον πολίτη, να ενισχυθεί ο θεσμός της χορηγίας, αλλά και της αυτοχρηματοδότησης πολιτιστικών γεγονότων» σημείωσε.
Συνάντηση με τον Ευ.Βενιζέλο
Ερωτηθείς επανειλημμένα για το θέμα των κρατικών επιχορηγήσεων απάντησε ότι είναι υπέρ των αυτοχρηματοδοτούμενων δράσεων και άφησε να εννοηθεί ότι θα προωθηθεί η ρύθμιση που θα προβλέπει φοροελαφρύνσεις σε χορηγούς. Επανέλαβε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι δυνατοί οικονομικοί πόροι, ότι τον ενδιαφέρει να έρθει ο πολιτισμός κοντά στον πολίτη ανεξαρτήτως μεθόδου, ενώ πρόσθεσε ότι «κάποια πράγματα αξίζουν να χρηματοδοτηθούν, ενώ κάποια άλλα όχι».
Για το κτιριακό του ΥΠΠΟ είπε ότι η κατασκευή του κτιρίου στου Ρέντη προχωρά και ότι η μετακίνηση θα ωφελήσει την περιοχή, καθώς θα φέρει ανάπτυξη. Ωστόσο, δεν έκρυψε την επιθυμία του για ένα γραφείο σε κάποιο νεοκλασικό κτίριο, όπου ο υπουργός θα μπορεί να δέχεται τους ομολόγους του.
Τέλος, αποκάλυψε ότι εκτός της ενημέρωσης που είχε από τον πρωθυπουργό και τον Πέτρο Τατούλη, συναντήθηκε και συζήτησε τα θέματα του υπουργείου και με τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίον συνέφαγαν…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Στο Βελιγράδι για διπλό… τετράδας οι Ερυθρόλευκοι
- Έρευνα ΚΕΦΙΜ: Δουλέψαμε 177 ημέρες το 2025 για να πληρώσουμε φόρους
- Το πρώτο ρομπότ για μανικιούρ έκανε την εμφάνιση του – Δυσοίωνο το μέλλον για τα σαλόνια ομορφιάς
- Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με φόντο τα ημιτελικά στο Καραϊσκάκη – Με Άρη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, κόντρα στον ΟΦΗ η ΑΕΚ
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των προημιτελικών
- Σώτης Βολάνης: Αποχώρησε αιφνιδίως από νυχτερινό σχήμα και το ανακοίνωσε μόνο στα social
- Τραγωδία στη Σητεία: 16χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο
- Η κρίση της «Δύσης» δεν ξεκίνησε με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442