Για 18.000 δολάρια πωλήθηκε επιστολή του Αμερικανού συγγραφέα Ουίλιαμ Φόκνερ
Στο αστρονομικό ποσό των 18.000 δολαρίων πωλήθηκε την Κυριακή, σε δημοπρασία, επιστολή του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Ουίλιαμ Φόκνερ, με την οποία παραπονείται στον ατζέντη του για τους όρους κινηματογραφικού συμβολαίου με στούντιο του Χόλιγουντ.
Στο αστρονομικό ποσό των 18.000 δολαρίων πωλήθηκε την Κυριακή, σε δημοπρασία του οίκου Bohnams&Butterfields, επιστολή του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Ουίλιαμ Φόκνερ, με την οποία παραπονείται για τους όρους ενός κινηματογραφικού συμβολαίου με στούντιο του Χόλιγουντ.
Η δισέλιδη επιστολή εστάλη από τον νομπελίστα συγγραφέα στον καλλιτεχνικό πράκτορά του τον Αύγουστο του 1943.
Σε αυτήν ο Φόκνερ διαμαρτύρεται για εξαπάτησή του σε συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την Warner Bros για τη συγγραφή σεναρίων. Κατηγορούσε τον ατζέντη του ότι τον κορόιδεψε υπογράφοντας επταετές συμβόλαιο με την εταιρεία και τον απειλούσε με μήνυση.
Ο Φόκνερ είχε γράψει τα σενάρια αρκετών κλασικών ταινιών του Χόλιγουντ, όπως Ο Μεγάλος Ύπνος και Να Έχεις και να μην Έχεις με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και τη Λορίν Μπακόλ.
Η τιμή εκκίνησης της επιστολής είχε εκτιμηθεί στα 3.500 δολάρια, όμως η τελική τιμή της έφθασε τα 17.925 δολάρια.
Στην ίδια δημοπρασία προσφέρθηκαν αρκετές επιστολές του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, μεταξύ αυτών κι ένα ιδιόχειρο σημείωμά του στον πράκτορά του, στο οποίο απολογείται για τη συμπεριφορά του σε κατάσταση μέθης. Ωστόσο, καμία από τις επιστολές του Φιτζέραλντ δεν έφθασε στα ύψη της τιμής που πωλήθηκε η επιστολή του Φόκνερ.
Ο οίκος Bohnams&Butterfields αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των αγοραστών, επικαλούμενη την αρχή της εχεμύθειας που διέπει τις δημοπρασίες.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας