Πιο δραστήριοι οι Αμερικανοί σκηνοθέτες μετά την επανεκλογή Μπους, λέει ο Σπίλμπεργκ
Οι Αμερικανοί κινηματογραφιστές έχουν αναπτύξει πιο έντονο πολιτικό λόγο μετά την επανελογή του Τζορτζ Μπους το 2004, δήλωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η νέα ταινία του οποίου με τίτλο Μόναχο βγαίνει στους κινηματογράφους σε λίγες ημέρες.
Οι Αμερικανοί κινηματογραφιστές έχουν αναπτύξει πιο έντονο πολιτικό λόγο μετά την επανελογή του Τζορτζ Μπους το 2004, δήλωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η νέα ταινία του οποίου με τίτλο Μόναχο βγαίνει στους κινηματογράφους σε λίγες ημέρες.
Προσέθεσε ότι οι σκηνοθέτες «προσπαθούν να διακηρύξουν την ανεξαρτησία τους». «Στην ουσία κανείς δεν μας αντιπροσωπεύει, έτσι εμείς εκπροσωπούμε τα δικά μας αισθήματα και προσπαθούμε να αντεπιτεθούμε. Οι κινηματογραφιστές έχουν αναπτύξει πολύ έντονη δραστηριότητα από την εποχή της επανεκλογής Μπους» είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τη νέα ταινία του με θέμα τη σύγκρουση Ισραηλινών – Παλαιστινίων, ο Σπίλμπεργκ είπε ότι είναι φυσικό να έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αμφισβητήσεις, γιατί εγείρει το ερώτημα για το ηθικό τίμημα που πλήρωσε το Ισραήλ καταδιώκοντας τους ένοπλους Παλαιστίνιους που σκότωσαν τους Ισραηλινούς αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.
Ο διάσημος σκηνοθέτης είπε πως γνώριζε ότι η ταινία του θα δεχόταν «βολές από τα δεξιά», αλλά τού προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη «ότι δεχθήκαμε μικρότερες, αλλά όχι λιγότερο οδυνηρές, βολές και από τα αριστερά».
Η ιστορική ακρίβεια της ταινίας αμφισβητήθηκε έντονα από το Ισραήλ. «Το Μόναχο σε καμιά στιγμή δεν επιτίθεται στο Ισραήλ και μόλις που επικρίνει την ισραηλινή πολιτική της αντιμετώπισης της βίας με τη βία» σχολίασε ο Σπίλμπεργκ.
«Απλώς θέτει πληθώρα ερωτημάτων. Είναι η ιστορία με τα περισσότερα ερωτήματα και απορίες που είχα την ευκαιρία και την τιμή να διηγηθώ. Για το λόγο αυτό κατηγορηθήκαμε ότι διαπράξαμε το αμάρτημα της ηθικής αμφιλογίας. Κάτι φυσικά που δεν σκοπεύαμε και για αυτό δεν είμαστε ένοχοι» κατέληξε ο διάσημος σκηνοθέτης.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας