Το ΚΘΒΕ στο θέατρο Φιλίππων με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη
Η πρώτη, έπειτα από πολλά χρόνια, πρεμιέρα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων θα δοθεί την Παρασκευή με το έργο του Αριστοφάνη «Ειρήνη» και τον Θύμιο Καρακατσάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
38
Η πρώτη, έπειτα από πολλά χρόνια, πρεμιέρα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων θα δοθεί την Παρασκευή με το έργο του Αριστοφάνη «Ειρήνη» και τον Θύμιο Καρακατσάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη για την πρεμιέρα ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Νικήτα Τσακίρογλου, όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές και συντελεστές, τους οποίους καλωσόρισαν στην Καβάλα η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας Μαργαρίτα Βλάσση και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Ιωάννου.
Ο κ. Τσακίρογλου τόνισε ότι η πρεμιέρα του ΚΘΒΕ στους Φιλίππους είναι μια κίνηση που έχει να κάνει τόσο με την απόδοση τιμών σε ένα θεσμό με τον οποίο συνδέθηκε το ΚΘΒΕ πολύ πριν από την Επίδαυρο, αλλά και με την πεποίθηση του ιδίου ότι πρόκειται πραγματικά για το Κρατικό Θέατρο της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνον της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη τόνισε ότι η «Ειρήνη» είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή, ειδικά σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες του ΚΘΒΕ, ενώ δήλωσε απογοητευμένος από την τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο αρχαίο θέατρο να χρησιμοποιούνται τεχνολογικά μέσα (όπως για παράδειγμα ηχητικές εγκαταστάσεις) για να καλύψουν τις αδυναμίες των ηθοποιών.
Μάλιστα, ο κ. Τσακίρογλου, αφού σημείωσε ότι λίγο μετά ακολουθεί η Επίδαυρος, απαίτησε από τους δημοσιογράφους να μη διστάσουν να φανούν σκληροί στις κριτικές τους και να επισημάνουν τις αδυναμίες της παράστασης όποιες κι αν είναι αυτές.
Προσέθεσε ότι βρισκόμαστε σε εποχή οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πως το θέατρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανέπαφο. Ωστόσο, συμπλήρωσε, το υπουργείο Πολιτισμού κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει το ΚΘΒΕ και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει επιτέλους να εξισωθεί το ύψος των κονδυλίων που διατίθενται σε Εθνικό Θέατρο και ΚΘΒΕ.
Τέλος, ο κ. Τσακίρογλου, φαίνεται πως «βλέπει με καλό μάτι» τη συνεργασία μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για το οποίο υποστήριξε ότι αποτελεί ένα από τα Περιφερειακά Θέατρα που ξέφυγε της πτώσης και δεν υπέπεσε σε εκπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Εχω σύνδρομο του Ναπολέοντα, με τρομάζουν οι μεγαλόσωμοι γκέι άνδρες» είπε ο Σάια ΛαΜπέφ μετά την ομοφοβική επίθεση του
- ΟΗΕ: Τουλάχιστον 30.000 οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω του πολέμου
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
- Δένουν κάβους τα πλοία την Πέμπτη, 5 Μαρτίου – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ
- Παναθηναϊκός: Ελληνικό ντουέτο με Τσάπρα και Τσαντίλα
- Streaming-μαμούθ: Paramount+ και HBO Max ενώνονται σε μία πλατφόρμα μετά το mega-deal των 110 δισ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442