Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το ΚΘΒΕ στο θέατρο Φιλίππων με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Το ΚΘΒΕ στο θέατρο Φιλίππων με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Η πρώτη, έπειτα από πολλά χρόνια, πρεμιέρα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων θα δοθεί την Παρασκευή με το έργο του Αριστοφάνη «Ειρήνη» και τον Θύμιο Καρακατσάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

38

Η πρώτη, έπειτα από πολλά χρόνια, πρεμιέρα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων θα δοθεί την Παρασκευή με το έργο του Αριστοφάνη «Ειρήνη» και τον Θύμιο Καρακατσάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη για την πρεμιέρα ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Νικήτα Τσακίρογλου, όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές και συντελεστές, τους οποίους καλωσόρισαν στην Καβάλα η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας Μαργαρίτα Βλάσση και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Ιωάννου.

Ο κ. Τσακίρογλου τόνισε ότι η πρεμιέρα του ΚΘΒΕ στους Φιλίππους είναι μια κίνηση που έχει να κάνει τόσο με την απόδοση τιμών σε ένα θεσμό με τον οποίο συνδέθηκε το ΚΘΒΕ πολύ πριν από την Επίδαυρο, αλλά και με την πεποίθηση του ιδίου ότι πρόκειται πραγματικά για το Κρατικό Θέατρο της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνον της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη τόνισε ότι η «Ειρήνη» είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή, ειδικά σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες του ΚΘΒΕ, ενώ δήλωσε απογοητευμένος από την τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο αρχαίο θέατρο να χρησιμοποιούνται τεχνολογικά μέσα (όπως για παράδειγμα ηχητικές εγκαταστάσεις) για να καλύψουν τις αδυναμίες των ηθοποιών.

Μάλιστα, ο κ. Τσακίρογλου, αφού σημείωσε ότι λίγο μετά ακολουθεί η Επίδαυρος, απαίτησε από τους δημοσιογράφους να μη διστάσουν να φανούν σκληροί στις κριτικές τους και να επισημάνουν τις αδυναμίες της παράστασης όποιες κι αν είναι αυτές.

Προσέθεσε ότι βρισκόμαστε σε εποχή οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πως το θέατρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανέπαφο. Ωστόσο, συμπλήρωσε, το υπουργείο Πολιτισμού κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει το ΚΘΒΕ και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει επιτέλους να εξισωθεί το ύψος των κονδυλίων που διατίθενται σε Εθνικό Θέατρο και ΚΘΒΕ.

Τέλος, ο κ. Τσακίρογλου, φαίνεται πως «βλέπει με καλό μάτι» τη συνεργασία μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για το οποίο υποστήριξε ότι αποτελεί ένα από τα Περιφερειακά Θέατρα που ξέφυγε της πτώσης και δεν υπέπεσε σε εκπτώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο