Εκδηλώσεις την Τετάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων
Διεθνής Ημέρα των Μουσείων η 18η Μαΐου, και -όπως κάθε χρόνο- η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς τόπους της χώρας θα είναι ελεύθερη. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, για τα 90 χρόνια λειτουργίας του.
43
Διεθνής Ημέρα των Μουσείων η Τετάρτη, 18 Μαΐου, και -όπως κάθε χρόνο- η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς τόπους της χώρας θα είναι ελεύθερη.
Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων αναμένεται να βρεθεί το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ.Σοφίας 22, τηλ: 210-7294926) που φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυσή του.
Έτσι, την Τετάρτη το Βυζαντινό Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο για όλους, ενώ οι παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου από αρχαιολόγους (ώρες: 12:00, 14:00, 18:00, 20:00 και 22:00).
Στις 4 το απόγευμα θα ξεκινήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βυζαντινών Πράγματα», ένα παιχνίδι γνωριμίας με επιλεγμένα αντικείμενα του μουσείου, που απευθύνεται σε μικρούς (από 8 ετών), αλλά και μεγάλους επισκέπτες και το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 19:30.
Η κεντρική εκδήλωση του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα ξεκινήσει στις 19:00 στο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου.
Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι τα Μουσεία: Γέφυρες Πολιτισμών και τιμώμενα μουσεία είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης – Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης και η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM κ. Τέτη Χατζηνικολάου. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με ομιλητές τους Αγγελο Δεληβορριά, διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Χαράλαμπο Κριτζά, διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου, κ. Δημήτριο Κωνστάντιο, διευθυντή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και την κ. Αναστασία Τούρτα, διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Τέλος, στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο Η Αλλη Όχθη του Αιγαίου. Η Ροδή Τομουρτζούκ-γκιουλ (τραγούδι), ο Περικλής Παπαπετρόπουλος (σάζι & μπαγλαμά) και ο Χακάν Μπινγκολού (σάζι – μπαγλαμά), θα παρουσιάσουν παραδοσιακά, λαϊκά τραγούδια από τη Μικρά Ασία.
Στην αυλή του μουσείου θα εκτεθούν δημιουργίες των εργαστηρίων του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και θα λειτουργεί αγορά εκδόσεων του ICOM.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
- Η νύφη φορούσε Birkenstock – Η πολιτιστική ανατροπή των σανδαλιών που περιγελούσαμε
- Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Αντρέα Τρινκιέρι
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη – Στόχος διερχόμενο ΙΧ στη λεωφόρο Μαραθώνος – Βρέθηκαν κάλυκες
- Νέα Αριστερά: Η υποτέλεια του Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξωτερική πολιτική
- Γαλλία: Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Κύπρο στα γαλλικά ΜΜΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442