Ανω του 1 δισ. ευρώ τα κέρδη της κινηματογραφικής διαφημιστικής βιομηχανίας το 2003
Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ συγκέντρωσε η κινηματογραφική διαφημιστική βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο το 2003, σύμφωνα με στοιχεία του Screen Digest, που ανέλυσε το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ).
38
Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ συγκέντρωσε η κινηματογραφική διαφημιστική βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο το 2003, σύμφωνα με στοιχεία του Screen Digest, που ανέλυσε το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΟΜ, η άνοδος της κινηματογραφικής διαφήμισης άρχισε παγκόσμια ήδη από το 2001, με αύξηση 8% περίπου, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι τύποι διαφήμισης σημείωναν κάμψη. Η Δυτική Ευρώπη συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος από τα διαφημιστικά έσοδα στον κινηματογράφο και ακολουθεί η Βόρεια Αμερική.
Για τη διαπίστωση της «ωριμότητας» του συγκεκριμένου διαφημιστικού τομέα, το ποσοστό των εσόδων από την κινηματογραφική διαφήμιση σε αναλογία με το σύνολο των εσόδων από εισιτήρια (box office) αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη. Το υψηλότερο ποσοστό εμφανίζει η Βρετανία (24,3%) και ακολουθούν το Βέλγιο (20,4%) και η Σουηδία (20,1%), ενώ η Ελλάδα έχει ποσοστό 16%, η Ισπανία 7,4% και η Γαλλία 6,6%. Ο μέσος όρος στις χώρες που καλύπτει η έρευνα είναι 12,9%.
Οι προοπτικές της διαφήμισης στις κινηματογραφικές αίθουσες -σήμερα αποτελεί μόλις το 0,9% του συνόλου της διαφημιστικής αγοράς διεθνώς- είναι σημαντικές λόγω της μετάβασης στον ψηφιακό κινηματογράφο.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού κινηματογράφου γίνονται με την υποστήριξη του κοινοτικού προγράμματος MEDIA. Στην Ελλάδα τη διαχειριστική επιτροπή MEDIA εκπροσωπεί το ΙΟΜ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442