Βραβευμένους λογοτέχνες τίμησε η πρόεδρος της Βουλής
Τους βραβευθέντες με τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2004 λογοτέχνες τίμησε την Τρίτη η πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη. Τιμούμε τους πραγματικούς εργάτες του πνεύματος, είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.
38
Τους βραβευθέντες με τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2004 λογοτέχνες τίμησε την Τρίτη η πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη.
«Τιμούμε τους πραγματικούς εργάτες του πνεύματος, τους δημιουργούς που αναβαθμίζουν και προάγουν την ποιότητα του ελληνικού λόγου, που συμβάλλουν ιδιαίτερα στη διαπαιδαγώγηση των νεότερων γενεών, οι οποίες στην εποχή μας βομβαρδίζονται κυριολεκτικά από την κακογουστιά και τη φτηνή δημαγωγία» τόνισε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Βουλής.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσει το Κοινοβούλιο, αλλά και στην προβολή της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής. Επισήμανε ακόμη ότι η λογοτεχνία, καθώς και οι άλλες εκφάνσεις της τέχνης προσφέρουν ψυχική και πνευματική ανάταση στους βουλευτές «που καταπονούνται με ένα βαρύ πολιτικό και κοινοβουλευτικό έργο, που συνήθως δεν αναγνωρίζεται και πολλές φορές παρεξηγείται», προσθέτοντας ότι τα βραβευμένα έργα θα δοθούν σε όλα τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.
Η πρόεδρος της Βουλής προσέφερε στους λογοτέχνες την έκδοση του Κοινοβουλίου «30 χρόνια από το Σύνταγμα του 1975 – Τα ελληνικά Συντάγματα από το Ρήγα έως σήμερα» μαζί με σειρά γραμματοσήμων που εκδόθηκαν σε περιορισμένο αριθμό επ ευκαιρία της σχετικής έκθεσης που διοργανώθηκε από τη Βουλή.
Οι λογοτέχνες που τιμήθηκαν είναι οι: Κώστας Στεργιόπουλος, Αντώνης Φωστιέρης, Βασίλης Αλεξάκης, Αχιλλέας Κυριακίδης, Αλέξης Ζήρας, Τασούλα Βερβενιώτη, Θωμάς Σκάσσης, Γεργκ Σέφερ, Σοφία Φίλντιση, Πέτρος Χατζόπουλος, Βασίλης Παπατσαρούχας, Ελένη Δικαίου, Βασίλεβ Σβετλίν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Τζέιν Φόντα ενάντια στο πόλεμο των ΗΠΑ και Ισράηλ στο Ιράν – «Οι γονείς μαζεύουν τα παιδιά τους από τα συντρίμμια»
- Παπασταύρου: Επαρκής ο εφοδιασμός της Ελλάδας με πετρέλαιο – Η ενεργειακή ασφάλεια συνιστά εθνική ασφάλεια
- ΚΟΚ: Το άγνωστο πρόστιμο των 10.000 ευρώ – Ποιοι κινδυνεύουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη
- Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σακίδιο έκτακτης ανάγκης – Το βίντεο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «διακόπτει κάθε εμπορική συναλλαγή» με την Ισπανία
- Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στον Δενδροπόταμο – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά
- Κουτσούμπας: Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταγγείλει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις
- Το δέκα το καλό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442