Η αμερικανική τηλεόραση και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, επόμενοι στόχοι του Μάικλ Μουρ
Τις επόμενες κινήσεις του εν όψει και των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου σχεδιάζει ο Μάικλ Μουρ. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης θέλει να δει το «Fahrenheit 9/11» στην τηλεόραση, ενώ φλερτάρει με την ιδέα να προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.
Τις επόμενες κινήσεις του εν όψει και των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου σχεδιάζει ο Μάικλ Μουρ. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης θέλει να δει το «Fahrenheit 9/11» στην τηλεόραση, ενώ φλερτάρει με την ιδέα να προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.
Μιλώντας στο BBC, ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι θέλει να δει το ντοκιμαντέρ του στην αμερικανική τηλεόραση «ακόμα και μία μέρα πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, ώστε να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες».
Συμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, εφόσον ένα ντοκιμαντέρ προβληθεί στην τηλεόραση, τότε χάνει το δικαίωμα να προταθεί για Όσκαρ στη σχετική κατηγορία. Ωστόσο, διατηρεί το δικαίωμα να προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ταινίας…
Ο ίδιος ο Μάικλ Μουρ σχολιάζει: «Παρά το γεγονός ότι δεν έχω καμία διαβεβαίωση από την εταιρεία διανομής ότι θα επιτρέψουν την προβολή του ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση -και οι πιθανότητες είναι να μην προβληθεί- αποφάσισα να πάρω το ρίσκο με την ελπίδα να πείσω κάποιον να το παίξει στην τηλεόραση, ακόμα και το βράδυ πριν από τις εκλογές.
» Κατά συνέπεια, το Fahrenheit 9/11 δεν θα είναι υποψήφιο για Όσκαρ στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ. Ακόμα και αν υπάρχει η πιο μικρή πιθανότητα να παίξει στην τηλεόραση και να το δουν μερικά εκατομμύρια Αμερικανοί τηλεθεατές, θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό από το να κερδίσω ένα ακόμα Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.»
Το Fahrenheit 9/11 αποτελεί έναν φιλιππικό κατά του πολέμου στο Ιράκ και περιγράφει την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τους δεσμούς ανάμεσα στην οικογένεια Μπους και του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.
Η όλη προσπάθεια χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα από τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι το χαρακτήρισαν προπαγάνδα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας