Ακαδημαΐκός φορέας προειδοποιεί τη CIA για νέα γενιά βιολογικών όπλων
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της γενετικής θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βιολογικά όπλα που προσβάλλουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, δρουν με καθυστέρηση ή γίνονται τοξικά όταν αντιδράσουν με φάρμακα, προειδοποιεί έγγραφο της CIA.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της γενετικής μηχανικής θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βιολογικά όπλα που παρασκευάζονται «κατά παραγγελία» ώστε να προσβάλλουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, να δρουν με καθυστέρηση ή να γίνονται τοξικά όταν αντιδράσουν με φάρμακα, προειδοποιεί ένα μη διαβαθμισμένο έγγραφο της CIA που είδε το φως της δημοσιότητας.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το έγγραφο αναφέρεται στα πορίσματα έκθεσης που συνέταξε για τη CIA η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ, η οποία δεν έχει δημοσιευτεί. Το δισέλιδο έγγραφο της CIA, με τίτλο «Ένα Σκοτεινότερο Μέλλον για τα Βιολογικά Όπλα», δημοσιοποιήθηκε από το δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων.
«Οι συνέπειες από ορισμένους τεχνητούς βιολογικούς παράγοντες θα μπορούσαν να είναι χειρότερες από κάθε ασθένεια που έχει γνωρίσει ο άνθρωπος» αναφέρει το έγγραφο της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Τα νέα όπλα, αναφέρει η CIA, θα μπορούσαν για παράδειγμα να αποτελούνται από δύο συστατικά, σχετικά ακίνδυνα το καθένα από μόνο του, τα οποία όμως γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα αν συνδυαστούν.
«Ένας ιδιαίτερα ύπουλος παράγοντας θα ήταν ένα ήπιο παθογόνο που μετατρέπεται σε θανατηφόρο όταν συνδυαστεί με το αντίδοτό του» αναφέρει το κείμενο.
Στο μέλλον ίσως θα είναι δυνατόν, εκτιμούν οι επιστήμονες, να σχεδιαστεί ένας ιός που αρχικά προκαλεί ήπια μόνο συμτώματα, γίνεται όμως θανατηφόρος όταν το θύμα πάρει, για παράδειγμα, μια ασπιρίνη.
Αλλα «κατά παραγγελία» βιολογικά όπλα θα μπορούσαν να αντιστέκονται σε αντιβιοτικές ουσίες, να προκαλούν ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος ή να προκαλούν γενετικές βλάβες, αναφέρει το έγγραφο.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας