Διεθνείς σπείρες χάκερ πωλούν προστασία σε δικτυακούς τόπους
Μια νέα μορφή κυβερνοεγκλήματος φαίνεται ότι ανακάλυψαν χάκερ που δρουν πιθανότατα στην Ανατολική Ευρώπη. Τα κυκλώματα φέρονται να αποσπούν μεγάλα ποσά από εταιρείες του Διαδικτύου, με την απειλή ότι θα επιτεθούν στους δικτυακούς τους τόπους.
Μια νέα μορφή κυβερνοεγκλήματος φαίνεται ότι ανακάλυψαν χάκερ που δρουν πιθανότατα στην Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη, τα κυκλώματα αποσπούσαν μεγάλα ποσά από εταιρείες του Διαδικτύου με την απειλή ότι θα επιτίθενταν στους δικτυακούς τους τόπους.
Όπως αναφέρουν την Τετάρτη οι Financial Times, οι βρετανικές Αρχές διερευνούν την υπόθεση ενός ηλεκτρονικού καζίνο που τέθηκε εκτός λειτουργίας από χάκερ και στη συνέχεια δέχθηκε απειλές για νέα επίθεση αν δεν κατέβαλε δεκάδες χιλιάδες λίρες για «προστασία».
«Εχουμε ασχοληθεί με έξι υποθέσεις ως τώρα και πρέπει να είναι πολύ περισσότερες. Και όχι μόνο στη Βρετανία, είναι προφανώς παγκόσμιο πρόβλημα» αναφέρει ο Ίαν Μόρις, ιδρυτής της εταιρείας συστημάτων ασφαλείας Equip Technology.
«Φαίνονται να βάζουν ως στόχους δικτυακούς τόπους συναλλαγών μεγάλου όγου και χαμηλής αξίας» σχολιάζει.
Mία από τις εταιρείες που έπεσαν θύματα ανέφερε μάλιστα ζημίες ενός εκατομμυρίου λιρών ανά ημέρα για όσο διάστημα είχε διακοπεί η πρόσβαση στον δικτυακό της τόπο.
Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι εκβιαστές εφαρμόζουν τη μέθοδο «άρνησης υπηρεσιών» (Denial of Service Attack). Φαίνεται ότι έχουν εγκαταστήσει κρυφά προγράμματα σε εκατοντάδες υπολογιστές ανυποψιάστων χρηστών ώστε να μπορούν έτσι να τους ελέγχουν.
Όταν αποφασίσουν να επιτεθούν σε κάποιο δικτυακό τόπο, δίνουν εντολή σε όλα τα συστήματα αποστέλουν μαζικά αιτήματα στους διακομιστές του θύματος, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω υπερβολικού φορτίου.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας