Ισόπαλη η πέμπτη παρτίδα σκακιού ανάμεσα σε Κασπάροφ και Deep Junior
Ισόπαλη έληξε η πέμπτη παρτίδα σκακιού ανάμεσα στον Κασπάροφ και τον υπολογιστή Deep Junior. Έτσι, το σκορ της αναμέτρησης «Ανθρώπου εναντίον Μηχανής» διαμορφώνεται στο 2½ - 2 ½. Η έκτη και τελευταία αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο.
Ισόπαλη έληξε η πέμπτη παρτίδα σκακιού ανάμεσα στον Γκάρι Κασπάροφ και τον υπολογιστή Deep Junior. Έτσι, το σκορ της αναμέτρησης «Ανθρώπου εναντίον Μηχανής» διαμορφώνεται στο 2½ – 2 ½.
Η πέμπτη παρτίδα έληξε έπειτα από 19 κινήσεις. Στην ένατη κίνηση ο υπολογιστής έκανε κάτι απρόσμενο και ο Κασπάροφ αναγκάστηκε να οδηγήσει το παιχνίδι σε ισοπαλία, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, δηλαδή την ήττα.
«Δεν ένιωθα καθόλου άνετα» δήλωσε ο Κασπάροφ μετά το τέλος του παιχνιδιού. Οι παρατηρητές της παρτίδας επισήμαναν ότι ο Κασπάροφ περιήλθε σε μια αδιέξοδη κατάσταση και κανένα από τα πιόνια του δεν μπορούσε να τον βοηθήσει.
Η έκτη και τελευταία αναμέτρηση Κασπάροφ – Deep Junior είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος). Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος σκακιστής είχε ηττηθεί το 1997 από τον Deep Blue, τον υπερυπολογιστή της IBM που μπορούσε να υπολογίσει το αποτέλεσμα 200 εκατομμυρίων κινήσεων το δευτερόλεπτο.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας