Στόχος της Microsoft το τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της Vivendi Universal
Η Microsoft διαπραγματεύεται την αγορά του τμήματος ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών της Vivendi Universal, που έχει αναπτύξει δημοφιλείς τίτλους όπως το Diablo II και το WarCraft. Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι χαρακτηρίζουν φήμες τις σχετικές αναφορές
39
Η Microsoft διαπραγματεύεται την αγορά του τμήματος ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών της Vivendi Universal, όπως δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία, διατηρώντας ωστόσο την ανωνυμία τους. Η Vivendi Universal Games έχει αναπτύξει δημοφιλείς τίτλους παιχνιδιών, όπως το Diablo II και το WarCraft.
Στελέχη της Vivendi δηλώνουν ανώνυμα ότι η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για PC στον κόσμο είναι μία από τις εταιρείες με τις οποίες διεξάγονται συνομιλίες για την πιθανή πώληση αυτού του τμήματος. Παράλληλα, κανένα σχόλιο ή ανακοίνωση δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί από το Ρέντμοντ.
Πάντως, ο Ζαν Ρενέ Φουρτού πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου Vivendi, είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η υπερχρεωμένη εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της Vivendi Universal Games, στην οποία όμως θα διατηρήσει τον έλεγχο.
Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον της Microsoft να εγκαθιδρυθεί στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών είναι πασιφανές. To Σεπτέμβριο αγόρασε από την Nintendo τη βρετανική Rare έναντι 375 εκατομμυρίων δολαρίων, στην προσπάθειά της να ενδυναμώσει το τμήμα ανάπτυξης παιχνιδιών για την πρώτη της παιχνιδομηχανή, το Xbox.
Επιπλέον, είναι γνωστό ότι επενδύει εκατομμύρια δολάρια στο Xbox και στο Xbox Live, δηλαδή μια υπηρεσία συμμετοχής σε διαδικτυακά παιχνίδια για τους ιδιοκτήτες της κονσόλας της. Στο τέλος του 2002 ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του Xbox έφτασαν τα 8 εκατομμύρια μονάδες.
Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία του τμήματος ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών της Vivendi Universal πλησιάζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια
- Φοινικούντα: «Ήταν σαν να μιλούσε κάποιος άλλος, ήταν φοβισμένος» – Τι αποκαλύπτει ανιψιός του ιδιοκτήτη
- Stoiximan GBL: O Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, ματσάρα στο Αλεξάνδρειο
- Χριστουγεννιάτικο bazaar για τις γατούλες του Βοτανικού
- Κλιματική αλλαγή: Οι πλημμύρες απειλούν τους υπόγειους σιδηροδρόμους – Το παράδειγμα της Νέας Υόρκης
- Τα Ελληνικά στην Αγγλία και την Ουαλία: πού μιλιούνται περισσότερο
- Η μάχη χάθηκε, ο πόλεμος συνεχίζεται: Η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ και Château Miraval των 500 εκατ. δολαρίων
- Aegean Airlines: Where Greeks Travel for Christmas Holidays
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































![Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/shutterstock_2395408901-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442