Υπό σχεδίαση η νέα κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo που θα διαδεχθεί το GameCube
O πρόεδρος της Nintendo διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που φέρουν την εταιρεία να σταματά την κατασκευή παιχνιδομηχανών και δηλώνει ότι το 2005 θα είναι έτοιμος ο διάδοχος του GameCube.
Τις φήμες για επικείμενη έξοδό της από την αγορά των παιχνιδομηχανών κατέπνιξε η Nintendo χτες, Πέμπτη, όταν ο πρόεδρός της δήλωσε ότι το 2005 θα κυκλοφορήσει η νέα της κονσόλα. Ο Σατόρου Ιγουάτα πρόσθεσε ότι όταν σταματήσουν να φτιάχνουν κονσόλες θα αποσυρθούν οριστικά από την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών.
Παρατηρητές της αγοράς θεωρούν πλέον βέβαιο ότι το τμήμα πωλήσεων της Nintendo δεν θα επιτύχει τους φετινούς του στόχους, δηλαδή των πώληση 10 εκατομμυρίων παιχνιδομηχανών -εκτιμάται ότι θα είναι 10% χαμηλότερες- και την πώληση 55 εκατομμυρίων τίτλων παιχνιδιών. Ωστόσο, είναι έκδηλη η επιμονή της εταιρείας να μην αποσυρθεί από την αγορά, με τα υψηλόβαθμα στελέχη της να επιμένουν, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Reuters, ότι μια τέτοια σκέψη δεν υπήρξε καν.
Έτσι, η νέα κονσόλα της θα είναι έτοιμη ως το 2005, τη στιγμή που οι ιθύνοντες της εταιρείας πιστεύουν ότι οι ανταγωνιστές τους δεν θα έχουν να επιδείξουν την επόμενη γενιά των δικών τους παιχνιδομηχανών πριν το 2006. Ο διάδοχος του GameCube θα ανταγωνιστεί σθεναρά τους αντιπάλους τους, αφού η κυκλοφορία του θα προηγηθεί. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Nintendo ισχυρίστηκε ότι εάν το GameCube δεν είχε κυκλοφορήσει 18 μήνες μετά το Playstation 2 τότε τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά.
Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίσει να προωθεί τον «κύβο». Επιστρατεύει ήδη τη δημοτικότητα των Pokemon, με νέους τίτλους υπό ανάπτυξη και για αυτόν. Ωστόσο, δεν θα προχωρήσει σε μείωση της τιμής της κονσόλας της.
H Nintendo θα διαθέσει στις 14 Φεβρουαρίου στην ιαπωνική αγορά το GameBoy Advance SP. Το νέο GameBoy Θα πωλείται εκεί έναντι 12.500 γιεν (99 ευρώ). Ένα μήνα αργότερα η φορητή παιχνιδομηχανή της εταιρείας που δεν ξεπερνά το μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων και μοιάζει με φορητό υπολογιστή, θα κυκλοφορήσει και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας